Lice'de Güvenlik Toplantısı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy: 'Terör sona erinceye, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek' 'Terörle mücadele konusunda devletimiz büyük bir kararlılık içerisinde bu çalışmaları ortaya koyuyor. Güvenlik birimlerimiz de alınan bu kararlar çerçevesinde çalışmaları büyük bir hassasiyet içerisinde sürdürüyor' '2 terörist etkisiz hale getirildi, 300 kilogram esrar ele geçirildi'

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu'na ilişkin, 'Terör sona erinceye, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek.' dedi.

Lice ilçesine geçen Vali Aksoy, Lice Belediyesini ziyaret etti ve yapımı süren Lice Hükümet Konağında da incelemede bulundu.

Daha sonra Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığında düzenlenen il güvenlik koordinasyon toplantısına katılan Aksoy, PKK'lı teröristlere yönelik 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu'nun gerçekleştirildiğini anımsattı.

Aksoy, İl güvenlik koordinasyon toplantısını Lice'de yapmalarının nedenlerinden birisinin de bölgede yürütülmekte büyük operasyonla ilgili bilgi almak olduğunu söyledi.

Bin 528 kilometre karelik bir alanda terörist unsurların aranması, temizlenmesi ve bunların etkisiz hale getirilmesi için operasyonun kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Aksoy, aynı zamanda terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından birini oluşturan uyuşturucunun yerinde yok edilmesi hususunda önemli çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Vali Aksoy, güvenlik güçlerinin gece gündüz demeden çalışma yürüttüğünü aktararak, şöyle konuştu:

'En üst komutanından en alt noktadaki polis memurumuz ve uzman çavuşumuza kadar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Terörle mücadele konusunda devletimiz büyük bir kararlılık içerisinde bu çalışmaları ortaya koyuyor. Güvenlik birimlerimizde alınan bu kararlar çerçevesinde çalışmaları büyük bir hassasiyet içerisinde sürdürüyor. Terör sona erinceye, silahlı unsurlar ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadele devam edecek.'

- '2 terörist etkisiz hale getirildi'

Operasyonun devam edeceğine işaret eden eden Aksoy, şunları ifade etti:

'2 terörist etkisiz hale getirildi, 300 kilogram esrar ele geçirildi. 700 yüz bin civarında hint keneviri ele geçirildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl bu bölgede 67 milyon kök hint keneviri ele geçirilmişti. Bu yıl yapmış olduğumuz ön çalışmalarda geçen yıl burada operasyon yapılması nedeniyle bu alanlarda bu yıl hint kenevirinin ekilmediğini görüyoruz. Geçen yıl yapmış olduğumuz operasyonun bu yıl sonuçlarını çok net bir şekilde görebiliyoruz.'

İl güvenlik koordinasyonu toplantısına Lice Kaymakamı Sinan Başak, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş da katıldı.
Kaynak: AA