Kültür Eğitim Kurumundan Dil Festivali

Düzce Kültür Eğitim Kurumları, ana okuldan lise eğitimine kadar yabancı dilin önemini öğrencilere aşılamak amacıyla Dil Festivali düzenledi. İlki gerçekleştirilen festivalde, özellikle minikler öğrendikleri yabancı dille renkli gösteriler sahneledi.

Kültür Eğitim Kurumundan Dil Festivali
Düzce Kültür Eğitim Kurumlarında bir ilk gerçekleştirildi.

Düzenlenen Dil Festivalinde öğrenciler bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalardan bir kolaj sundular.

Birbirinden güzel etkinliklerin sergilendiği festivalde özellikle anaokulu öğrencileri renkli kıyafetleri ile ilgi topladılar.

Düzce Kültür Eğitim Kurumları Yabancı Dil Bölüm Başkanı Özge Togan etkinlik hakkında bilgi verirken, kurumun anaokulundan liseye kadar yabancı dile çok önem verdiğini söylerken, derslerde yabancı dilin bir iletişim aracı olduğunu vurguladıklarını belirtti.

Togan, “Bundan sonra her sene yabancı dil festivalimizi tekrarlayacağız. Eş zamanlı birçok etkinlik yapıldı. Öncelikle yiyecek alışverişimiz oldu. Ramazan ayı dolayısıyla yiyeceklerimizi paket şeklinde hazırladık. Oruç tutan arkadaşlarımızın velileri de LÖSEV’e destek olmak amacıyla bu yiyeceklerden aldılar. 7. ve 9. sınıfların poster sunumları vardı.7. sınıflarımızın İngilizce münazarası vardı.5. sınıflarımızın çardaklarda eğlenceli etkinlikleri oldu” dedi.

Kültür Eğitim Kurumları Genel Müdürü Birol Güney ise 2016-2017 eğitim öğretim dönemi sona ererken bir değerlendirme yaptı. Kültür Eğitim kurumlarında öğrencilerin ana okuldan liseye kadar akademik olarak hazırlanmalarının yanı sıra sosyal faaliyetleri de birlikte sürdürdüklerini dile getirdi.

Güney, “Yabancı dilin önemini çocuklara aktarmak, gelecekte dilin ne kadar önemli olduğunu onların kafasında yer ettirmek adına yola çıktık. Bütün kurumlarımızı bir araya getirdik ve adı da Dil Festivali olsun dedik. İlk kez yapıyoruz. Artık bir dil değil de ikinci dilin de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Mesleki eğitimde, iş hayatında dilin her zaman gerekli olduğunu çocukların düşünmesi gerekiyor. Eğitim sisteminde dilin gramer üzerine kurulu olmasını da ben çok yadırgıyorum. Daha çok pratik geliştirilerek çocukların algılarını bunun üzerinde geliştirmek, birbirleriyle iletimde daha çok pratiği kullanmaları adına yola çıktık” şeklinde konuştu.

Anaokulu öğrencilerinin yıl boyunca öğrendikleri dilde şarkılar söyleyip gösteri sunduğu festivalde, lise öğrencileri de sunumlar yaptılar. Ayrıca açılan standa da öğrencilerin yaptığı gıda ürünleri satışa sunuldu.
Kaynak: İHA