Kırşehir'de Tarihi Çeşmeler Restore Edilecek

Kırşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çeşmeleri restore edecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kırşehir'de bulunan tarihi çeşmelere ilgili bakım ve onarım çalışması yapılması ve çeşmelerin kültür varlığı kapsamında restore edilerek tekrar kullanıma kazandırılmasının planlandığı ifade edildi.

Aralarında tescil edilmiş Tekke, Kayabaşı, İmaret, Ağalar ve Ahi Evran'ın da bulunduğu kent merkezindeki çeşmelerin restore edileceği vurgulanan açıklamada, çeşmelerin yeni hallerinin kentin mimarisine katkı sağlayacağı aktarıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şunları kaydetti:

'Belediye tarafından projelendirilen restorasyon çalışmaları tamamlandığında tarihi çeşmeler yeniden görünür hale gelecek. Tarihi çeşmelerin uzun yıllar önce hattının bozulması sonucu suyu akmaz hale geldi. Atıl durumda olan çeşmeleri belediye olarak yeniden projelendirerek eski dokusunu bozmadan tekrar kullanıma kazandıracağız. Daha önce tescil edilmiş Tekke, Kayabaşı, İmaret, Ağalar ve Ahi Evran çeşmelerinin yanı sıra, Hızırağa, Aşıkpaşa, Maşaderesi, Kılıçlı Köprüsü, Hızırağa Lömen, Bağbaşı Lömen, Haylon Mehmet, Çatal, Cacabey, Cumartesi Pazarı, Bağbaşı Dört Yol ve Ahmet Ersan çeşmeleri yapılacak restore ile yeniden kullanıma kazandırılacak. Belediyemizin yapacağı restorasyon ile çeşmeler Kırşehir’in binlerce yıllık tarihindeki önemli değerler arasındaki yerini alacaktır.'

Kaynak: AA