Kaymakamlıktan Köy Meydanında İftar Programı

Muş’un Hasköy Kaymakamlığı tarafından ilçeye bağlı Dağdibi köyü sakinlerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Kaymakamlıktan Köy Meydanında İftar Programı
Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan tarafından Dağdibi köy meydanında tertip edilen iftar sofrasında yüzlerce kişi bir arada oruçlarını açtılar. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda yapılan duaların ardından ezanın okunmasıyla yemeğe geçildi. Yemeğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Ramazan ayının ilk 10 gününün geride kaldığını ve bugün ise 11. gününde Dağdibi köyü sakinleri ile iftarlarını açtıklarını söyledi.

Bu tür programların kaynaşmayı arttırdığını ifade eden Kaymakam Özkan, “Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Ramazanın bize en büyük öğretisi birlik, beraberlik, paylaşma. Bunları da bugün hep birlikte Dağdibi köyümüzde yaşadık. Bundan sonraki günlerde de bu bereketi, bu birlikteliği devam ettirmeyi hep birlikte Rabbim nasip etsin inşallah. Ramazan başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş. Biz rahmetin tecellisine devam ederken, mağfiret yani kurtulma, bağışlanma kısmını da inşallah en güzel şekilde yaşayacağız. Bu duygularla ilçemizde bu ramazan ayının bereketinin tüm hanelere ulaşması, hanelerdeki bu rahmet ve bereketle beraber kardeşlik, yardımlaşma duygularının da beraber en güzel şekilde yaşanması dileğiyle bütün vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ise, Dağdibi köyündeki vatandaşla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Rahmet ayı olan, mağfiret ayı olan Ramazan ayında kardeşliğin pekişmesi adına, komşuluk hukukunun, kardeşlik hukukunun, sevginin, paylaşımın ramazan bereketiyle birleştiği bu gecede iftarımızı Dağdibi köyündeki kardeşlerimizle açtık. Cenabı Allah nice güzel günleri, nice ramazanları ağız tadıyla, huzur içerisinde kardeşlerimizle beraber ülkemizde huzur, coğrafyamızda huzur, gönül coğrafyamızda huzur getirmesini diliyorum. Bütün kardeşlerimizin ramazanını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından köy meydanında çocuklara sinevizyon gösterimi ile çizgi film izletildi.

Dağdibçi köyünde düzenlenen iftar programına Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, kamu kurum amirleri ve köy sakinleri katıldı.

Kaynak: İHA