İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan Şehit Yakınları Ve Gazilerle İftarda Bir Araya Geldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şehit yakınları ve gaziler için iftar programı düzenledi. İftara İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan da katılarak, şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan Şehit Yakınları Ve Gazilerle İftarda Bir Araya Geldi
Her yıl şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu yıl da aralarında 15 Temmuz şehitlerinin ailelerinin de olduğu şehit yakınları ve gazilere iftar verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftara İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, il emniyet müdür yardımcıları, çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

İftar saatine dakikalar kala iftarın yapılacağı alana gelen İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan, şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti. Sema gösterileri eşliğinde ezanın okunmasını bekleyen davetliler, ezanın okunmasının ardından yapılan dua ile oruçlarını açtı.

“Tüm şehit ailelerimize bu davetimize icabet ettikleri için şükranlarımı sunuyorum”

İftarda konuşan Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, her yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar düzenlediklerini belirterek, “Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanların vatandaşlarımızın aileleri de aramızda bulunuyor. Tüm şehit ailelerimize bu davetimize icabet ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin özellikle son yıllarda içerisinde bulunduğu durum içeride ve dışarıda her çeşit terör örgütleriyle mücadelemiz ve onların destekleyicisi ülkelerle ilişkilerimiz bakımından milli mücadele dönemini anımsatmaktadır. Bu nedenlerdir ki Sayın Cumhurbaşkanımız, terörle mücadelede milli seferberlik döneminin başladığını ifade etmiştir. Millet olarak bu çağrıya kulak vermek, gereken neyse üzerimize düşeni yapmak vatan borcumuzdur. Bunu 15 Temmuz’da gördük. Yaşı, cinsiyeti, mesleği ne olursa olsun vatanını seven her vatandaş üzerine düşeni yaptı. İstiklal Savaşı döneminde atalarımız nasıl bir mücadele verdiyse bir benzerini de bu kahraman nesil verdi” diye konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, “İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz çok anlamlı bir iftar programı düzenlemiş ve sizlerle bizleri bir araya getirmiş. Emniyet Müdürümüze ve değerli çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sizler şehit aileleri ve gaziler olarak bu ülkeye, bu millete, bu bayrağa ve bu topraklarda yaşayan değerlere bağlılığınızı gösterdiniz. Bu millet sizleri o şehitlerimizin emaneti olarak ve o döktüğünüz kanların birer emaneti olarak bağrına basıyor. Aynı şekilde devletimiz de sizlerin yanında olmak suretiyle, sorunlarınızı çözmek suretiyle, ailelerinizi kucaklamış ve sizi memnun etme noktasında elindeki tüm imkanlarını seferber etmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA