Huzurevi Ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projeleri Tamamlandı

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, merkeze yapılacak 100 kişi kapasiteli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile 2017 yılı yatırım programına alınan Alaca Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin avan proje çalışmalarının tamamlandığını ödlsuhdudj yıl içerisinde ihalelerin yapılmasının planlandığını söyledi.

Huzurevi Ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projeleri Tamamlandı
AK Parti iktidarı ile sosyal devletin gerekliliklerinin yapılmaya başlandığını dile getiren milletvekili Uslu, “Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çıktığımız bu kutlu yolculukta milletimiz birçok yeni hizmetle tanıştı. Yine bu dönemde sosyal devletin gerekleri yerine getirilmiş, vatandaşlarımıza her alanda yapılan destekler yeni kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında toplanarak tek elden sağlanmıştır. Bu kapsamda; gıda, eğitim, sağlık, şartlı nakit transferi, proje destekleri, yoksul vatandaşların genel sağlık sigorta primleri, asker ailesi maaşları, asker çocuğu yardımı, eşi vefat eden sosyal güvencesi olmayan kadınlara bağlanan maaşlar, engelli ailelerine ödenen evde bakım yardımı, 2022 sayılı kanun kapsamında yaşlılarımıza, engelli ve engelli yakınlarımıza ödenen yardımlar, annelerimize ödediğimiz doğum yardımları, 18 yaşından küçük ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim çocuklara yapılan yardımlar gibi birçok sosyal yardımı yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca aileye, çocuğa, kadına, şehit ve gazilere, engelli ve yaşlılara yönelik birçok hizmet de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülmeye devam etmektedir” dedi.

Merkeze yapılacak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili de sürecin hızla devam ettiğini söyleyen Uslu, 10 bin metrekare araziye yapılacak olan 100 kişilik merkezin teknik altyapı hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Alaca ilçesine hayırsever işadamı Elvan Salbaş tarafından bağışlanan 10 bin 182 metrekare arsaya 60 kişi kapasiteli Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacağını dile getiren Uslu, 2017 yılı yatırım programına alınan Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin ihale hazırlıkları için teknik çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA