Hastane Çalışanlarına Fazla Nöbet Ücreti Ödendiği İddiası

Türk SağlıkSen İzmir Şube Başkanı Doğruyol: 'Maalesef yöneticiler konuyu kapatma peşine düşmüşlerdir. Söz konusu arkadaş cezalandırılmak yerine, o kuruma idareci yapılmıştır. Bu konuyla ilgili hukuki süreç başlattık'

Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, kentteki bazı kamu hastanelerinde nöbet ücretlerinde usulsüzlükler yapıldığını ileri sürdü.

Doğruyol, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Ödemiş Devlet Hastanesinde başka bir sendikada yönetici görevinde de bulunan bir kişiye aynı anda 2 nöbet ücreti ödendiğini iddia etti.

Bu kişinin aynı anda iki nöbetin ücretini ayrı ayrı aldığını ileri süren Doğruyol, 'Maalesef yöneticiler konuyu kapatma peşine düşmüşlerdir. Söz konusu arkadaş cezalandırılmak yerine o kuruma idareci yapılmıştır. Bu konuyla ilgili hukuki süreç başlattık.' dedi.

Doğruyol, Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesinde de nöbet yazılmaması gereken memurlara aylarca fazla mesai ödemesi yapıldığını öne sürdü.

Bu konuda soruşturma açıldığını ve fazla ödemelerin bir bölümünün kuruma geri ödendiğini dile getiren Doğruyol, sorumlu idareciler hakkında ise herhangi bir cezai müeyyide uygulanmadığını savundu.

Doğruyol, bu tür olayların kamu vicdanında derin yaralar açtığını ifade ederek, 'Bizler, kamu kurum ve kuruluşlarımızda adalet, eşitlik ve çalışma huzuru istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişimindeki birlik ve beraberliğin, Yenikapı ruhunun tabana yayılmasını istiyoruz.' dedi.
Kaynak: AA