Eski Valilik Binasının Yerine Büyükşehirden Yaşam Merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesi kentin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamak amacıyla açıkladığı "Yaşam ve Kültür Merkezi" projesinin yapımına başladı.

Eski Valilik Binasının Yerine Büyükşehirden Yaşam Merkezi
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce yapımına başlanan ve kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getirecek Yaşam ve Kültür Merkezi projesinin yapımına başlandı. İstiklal Caddesi üzerindeki eski vali konağının bulunduğu alanda yükselen Yaşam ve Kültür Merkezi bölgenin cazibe merkezi haline gelecek. Her yaştan vatandaşa hitap edecek 4 bin 221 metrekare inşaat alanına sahip projede bin 51 metrekare kapalı alan bulunacak. İki adet kafeteryanın bulunacağı Yaşam ve Kültür Merkezi’nde, biri pilates salonu olmak üzere toplam 2 adet spor salonu yer alacak. El becerilerinin yapılacağı ve sergileneceği 4 adet atölye de projenin içerisinde olacak.

Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi beklenen merkez, başta Fesleğen, İstiklal ve Pelitlibağ mahallelerinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Denizli’de yaşayan her vatandaşın yürüme mesafesi ile nefes alacağı bir alana sahip olması için çabaladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Yaşam ve Kültür Merkezi projemiz içerisinde kafe ve spor salonları yer alacak. Burada hanım kardeşlerimiz için özel olarak hazırlayacağımız bir pilates salonumuz olacak. Spor yapan vatandaşlarımız, kafede dinlenecek ve vakit geçirecek. Bunun dışında projenin içerisinde yer alan 4 adet atölyemizde hem sanata dair kurslar vereceğiz hem de bu kurslarda çıkan eserleri buralarda sergileyeceğiz. Kısa sürede tamamlayacağımız proje ile vatandaşlarımız kültür, sanat ve sporu bir arada yaşayacakları güzel bir ortama daha kavuşacak” dedi.

Kaynak: İHA