Edremit'te Sektörel İşbirliği Protokolü

Pazarlama alanında okul ve özel sektör arasındaki boşluğun giderilerek, eğitimdeki kalitenin arttırılması amacıyla, Remzi Molvalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile ülkemizin önde gelen özel bir firma arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Edremit'te Sektörel İşbirliği Protokolü
Okul müdür makamında düzenlenen imza törenine, Okul müdürü Yücel Mercan ve ilgili firma mağaza müdürü Kadir Gürbüz ve bölüm öğretmeni Ertuğrul Karakırık katıldı.

Okul müdürü Yücel Mercan, öğrencilerin aldıkları teorik bilgileri, ilgili kuruluşta pratiğe dökme ve kendini geliştirmelerinin önemine değindi. Bu antlaşmanın Balıkesir’de ilk kez bir meslek lisesi ile firma arasında imzalanan protokol antlaşması olma özelliği taşıdığını, ayrıca Türkiye genelinde bu firma ile yapılan 2. anlaşma olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Anlaşma yapılan firma temsilcisi eğitimsiz meslek, mesleksiz eğitimin olamayacağını vurgulayarak kalifiye insan yetiştiren ve firmamız işbirliği fırsatı sağlayan okulumuza teşekkür ederek, “ Nitelikli mesleki tecrübeye sahip ara elemanlara ihtiyacımız var. Bu konuda biz de katkı sağlamak amacıyla elimizden gelen çalışmayı yapacağız” dedi.

Pazarlama öğretmeni Ertuğrul Karakırık ,”Ara eleman değil, aranan eleman yetiştirmek sloganı ile yola çıktık. Hedefimiz sektörün içinde iş başı eğitimi ile eleman yetiştirmektir. Ülkemizin zeki insanlarının üretime katkısını sağlamanın imkânlarını sağlamamız gerekiyor. Bu noktada öğrencilerimizin okulumuzda aldıkları eğitimi teorik olmaktan çıkarıp piyasa kuruluşunun katkıları ile sahada pratiğe dökerek gerekli, yeterliliği kazanma şansını kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA