Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Erhan Tabakoğlu'nun da katıldığı ziyaretler kapsamında Başbakanlık Başmüşaviri ve Roman Açılımından Sorumlu Dr. Necdet Subaşı, Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı Genel Koordinatör Sefa Yahşi, Gençlik Hareketlilik Koordinatörü Kemal Başçı ve Gençlik Hareketlilik Koordinatörlüğü Uzmanı Aydın Öksüz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal İçerme Daire Başkanı ve SİROMA Projesinden Sorumlusu Durmuş Ali Daldallı ziyaret edildi.

Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özcan ziyaretlerin verimli geçtiğini söyledi.

-Romanya ziyareti

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Romanya'da temasta bulundu.

Ziyaret kapsamında Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, Köstence Başkonsolosu Uygar M Sertel, Köstence Müftüsü Murat Yusuf, Ovidius Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Liliana Ana Tuta, Romanya Demokrat Türk Birliği Başkanı Fedbi Osman, Romanya Demokrat Türk Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ervin İbrahim, Romanya Demokrat Müslüman Türk Tatar Birliği Başkanı Gelil Eserghep, Türk Romanya Lisesi olan Kemal Atatürk Ulusal Koleji Müdürü Accan Mologani, Müdür Yardımcısı Muhammet Bülbül ve öğretmenler ile görüşüldü.

Türk Dernekleri ve okullarda Trakya Üniversitesinin Balkan Politikası ve Balkanlı öğrenci sayısı arttırmaya yönelik planlarımız hakkında bilgi verildi.

Kaynak: AA