Döşemealtı'nda Yaz Okulları Temmuzda Başlayacak

Döşemealtı Belediyesinin sosyal ve sportif ağırlıklı 24 branşın yer alacağı yaz okullarına kayıtların 12 Haziran'da başlayacağı bildirildi.

Döşemealtı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz okullarına kayıt yaptırmak isteyenler, Döşemealtı Belediyesi hizmet binası ile Yeşilbayır Mahallesi'ndeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek. Kayıtlar 12 Haziran'da başlayacak, 23 Haziran tarihinde sona erecek.

Döşemealtı yaz okulları, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, badminton, masa tenisi, güreş, halter, tekvando, judo, muhaitai, tiyatro, bilgisayar, halk oyunları, model uçak, yabancı dil, işaret dili, Türkçe, satranç, resim, gitar, bağlama ve keman branşlarında açılacak.

Bin öğrencinin katılması beklenen kurslarda, model uçak ve işaret dili branşları ilk kez bu yıl açılacak.

Temmuzda başlayacak ve 2 ay boyunca devam edecek okullara 7-14 yaş grubundaki çocuklar katılabilecek.

Bu yıl Kur'an kursları da yaz okulları bünyesinde eğitim verecek. Sportif faaliyetlerle ilgili kurslar ilçedeki spor komplekslerinde, diğer kurslar ise mahallelere en yakın eğitim merkezlerinde gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Belediyesinin yönetim anlayışının temelinde çocuklar ve eğitim olduğunu ve yaz okullarını önemsediğini kaydetti.

Başkan Genç, 'Çocuklarımızın sosyal, sportif ve zihinsel olarak gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız yaz kurslarımız bu yıl 24 branşta gerçekleştirilecek. Amacımız, gençlerimizi okul dışında bir araya getirmek, onların sosyalleşmesine öncülük etmek ve bireysel yeteneklerini sergileyebilecekleri ortamlar hazırlamak.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA