'Değerler Şehri Okuyor' Projesi

Dokuz bin öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kastamonu'da 9 bin öğrencinin katılımıyla düzenlenen 'Değerler Şehri Okuyor' Projesi kapsamında yapılan Kitap Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Vali Vekili Yaşar Karadeniz tarafından verildi.

Kitap okuma bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından başlatılan projede dereceye giren öğrenciler için Kastamonu Valiliğinde ödül töreni düzenlendi.

Vali Vekili Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, iyi okuyup, iyi anlayıp, iyi yazabilmenin ülkelerin gelişmişlik seviyesini belirlediğini ifade etti.

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Karadeniz, şunları söyledi:

'Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin teknolojik ürünlerin hiç birinin kitabın yerini alma şansı yok. Hayattaki gelişmeyi takip etmenin ve o gelişmedeki hayatı sürdürmenin yolu hep okumaktan geçiyor. Çünkü zaman içinde bilgiler yenilendikçe, siz eğer kendi bilgilerinizi yenilemezseniz, ister istemez kendiniz eskimeye başlıyorsunuz. Okumak ve bilgilerimizi yenilemek zorundayız. Özellikle anlayarak okudukları için öğrencilerimizi tebrik ediyorum.'

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu ise kitap okuma bilincinin sağlanması amacıyla Değerler Şehri Okuyor Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi ile proje başlattıklarını belirtti.

Projenin ekim ayında başladığını hatırlatan Bahçacıoğlu, 'Yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde öğrencilerimiz katıldı. Her kategoride öğrencilerimiz dörder kitap okudu. Kitaplar komisyonumuz tarafından belirlendi. Projede yaklaşık 9 bin öğrenci yer aldı. Her okulda üçer öğrenci okudukları kitaplardan sınava tabi tutuldu. Sınavların ardından 9 öğrencimiz 1. 2. ve 3. olarak buraya geldi.' dedi.

Yarışmada, ilkokul kategorisinde Cide Cumhuriyet İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Ahmet Emir Öztürk'ün birinci, Azdavay Atatürk İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İlay Albayrak'ın ikinci, Kastamonu Kuzyaka İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tuana Naz Çebi'nin üçüncü, ortaokul kategorisinde ise Taşköprü Bahri Alp Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Şerife Nur Bayram'ın birinci, Kastamonu Merkez Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Dilara Türkmen'in ikinci, Kastamonu Orgeneral Atilla Ateş Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi İlknur Güney üçüncü, lise kategorisinde de Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Zeynep Sıla Bektaşoğlu'nun birinci, Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Rumeysa Nur Öz'ün ikinci, Abdurrahmanpaşa Lisesi 9. sınıf öğrencisi Saide Nur Alifişekoğlu'nun üçüncü olduğu belirtildi.

Konuşmaların ardından Karadeniz, öğrencilere ödüllerini verdi.
Kaynak: AA