Çorum Belediyesinden İbadethanelere Bakım

Çorum Belediyesinin son 3 yılda cami ve Kur'an kursuları bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, 7 milyon liralık bütçe kullandığı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptığı yazılı açıklamada, son üç yılda kent merkezindeki 39 caminin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini belirterek, cami ve Kur’an kurslarında, mantolama, abdesthane yapımı, şadırvan tadilatı, tuvaletlerin bakımı ve çevre düzenlemesi gibi birçok alanda çalışma yaptıklarını kaydetti.

Söz konusu çalışmalar için 7 milyon liralık bir bütçe kullandıklarına dikkati çeken Zahir, şunları kaydetti:

'Vatandaşlardan, derneklerden ya da cami görevlilerinden gelen talepler doğrultusunda, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler gerekli görülen yerlerde çalışmalarını sürdürüyor. Devane, Tabakhane, Özrahman, Güldane Hatun, Çakır, Dumlupınar camilerinde mantolama, abdesthane ve tuvaletlerde yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bunlara ilave olarak da ihalesi yapılıp önümüzdeki günlerde yapımı başlayacak olan ve ihale dosyası hazırlanan camilerimiz var. İnşallah en kısa sürede bunları da tamamlayıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.'

Zahir, cami cemaati ile mahalle sakinlerinin de yapılan çalışmalar için belediye teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: AA