Cilt Problemlerine Dikkat

Estetisyen Güler Yıldırım, ağrısız, acısız bir epilasyonun kısa bir uygulama süresine sahip 4 mevsim uygulanabildiğini söyledi.

Cilt Problemlerine Dikkat
Vega Estetik Merkezinden Uzman Estetisyen Güler Yıldırım, “Cilt bakımı, cilt analizi ile başlar. Cildinizin durumu değerlendirilir ve ihtiyaca göre birçok tedavi seçeneğinden gerekli olanlar uygulanır. Cildiniz kuru olabilir, aşırı yağlı olabilir, sıkılaşmaya ihtiyacı olabilir, gözenekleri tıkalı olabilir.” dedi.

Estetisyen Güler Yıldırım, ihtiyaç ne ise ona uygun bir çok müdahale seçeneğinin var olduğunu kaydederek, “Özellikle yüz bölgesine uygulanan bir uygulamadır. Biz cilt bakımının ayda bir yapılması gerektiğine inanıyoruz. Zaten bir kez uygulama yaptırdığınızda cildinizin nefes almaya başladığını hissedeceksiniz ve bu sizin için bir ihtiyaç olacak. İhtiyaca göre cilt bakımına mezoterapi yada mezolift uygulamaları da eklenebilir.” diye konuştu.

Estetisyen Güler Yıldırım, cilt bakımı hususunda şu bilgileri verdi:

Klasik Cilt Bakımı: Kişiye özel yapılan bu bakım, cildin temizlenmesi ile başlayarak, tonikleme, peeling, buhara tutma, siyah noktaları temizleme, maske uygulama, göz çevresi ve yüz serumu uygulaması, yoğun nemlendirme ile devam ederek güneş korumasıyla son bulur.

Anti-aging Tedavisi: 30 yaş ve 35 yaş üstü olmak üzere iki çeşit olarak uygulanan bu bakım iğnesiz botoks ve derin çizgileri açma olarak iki aşama içerir.

Kolajen Bakımı: Cildin elastikiyetini arttırmak adına yapılan bir cilt bakımı türüdür ve kişinin cilt analizi sonucuna göre, ihtiyaç doğrultusunda uygulanır.

Altın Bakımı: 24 ayar saf altının kullanıldığı bakımda, tüm altın cilde yedirilerek yoğun nemlendirme sağlanır, anti-aging ve leke giderme etkisi vardır.

Leke Tedavisi: Sonradan oluşmuş cilt lekelerinin giderilmesi için uygulanan cilt bakımı türüdür.

Akne Tedavisi: Çeşitli sebepler dolayısıyla oluşan aknenin cinsi tespit edildikten sonra, kişinin cilt tipi de göz önünde bulundurularak uygulanan tedavi yöntemidir.

Kimyasal Peeling: Meyve asitleriyle yapılan cilt soyma işlemidir, derinlemesine temizlik sağlarken, lekelerin giderilmesinde etkilidir.

Karbon Peeling: Karbon solüsyonun cilde uygulanması ve 15 dakika bekletilmesinin ardından özel bir lazer kullanılarak uygulanır. Lazer ışığı karbonla birleştiğinde oluşan ısı etkisiyle deride stimülasyon sağlanır. Düzenli uygulamaların ardından gözeneklerin çapında daralma, deri içinde kolajen ve elastin liflerde artma, yağ salgısında düzenlenme ile akne tedavisine destek, öbeklenmiş renk hücrelerinin oluşturduğu leke görünümünde azalma sağlanabilir. Uygulama bekleme süresi de dahil 30 dakikadır, ağrısızdır, işlem sonrası 10 dakikada solan hafif kızarıklık gelişir, uygulama sonrası hemen günlük hayata devam edilebilir. İki hafta aralarla 6-10 seans uygulanabilir.
Kaynak: İHA