Çankırı Çiçek Açtı

Çankırı Belediyesince şehrin muhtelif alanlarına dikilen güllerin açması ile şehre renk geldi. Vatandaşlar, rengârenk açan güllerin huzur verdiğini söyledi.

Çankırı Çiçek Açtı
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin diktiği yaklaşık 50 bin adet meyland gülü, yaz aylarının gelmesi ile birlikte çiçek açtı. Çeşitli renklerde açılan güller, Ahmet Talat Onay Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Çankırı Kalesi, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkları başta olmak üzere şehrin birçok alanında şehir peyzajını renklendirdi.

Orta refüjlere dikilen çiçekler de renkleri ile güllere eşlik etti. Çankırı kırmızı, beyaz, pembe, sarı, mor renklerle adeta süslendi.

Yaz aylarının gelmesi ile Çankırı’nın çiçek açtığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, çiçekler kullanılarak yapılan peyzaj düzenlemelerinin halka huzur ve rahatlık verdiğini belirtti.

İnsan psikolojisi üzerinde olumlu etkiler bıraktığı için şehir kimliği ve peyzajında renkli çiçeklerin kullanılmasını tercih ettiklerini söyleyen Dinç, önümüzdeki günlerde peyzaj düzenlemelerinin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA