Çankaya Belediyesi, 'Çevre Günü'nü Çocuklara Kutladı

Çankaya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çocuklarla birlikte kutladı.

Çankaya Belediyesi, 'Çevre Günü'nü Çocuklara Kutladı
Çankaya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çeşitli etkinlikler düzenleyerek çocuklarla birlikte kutladı. Çankaya Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Çankaya’dan öğrenciler, velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankaya’nın Yeşil Okulları Yarışması’nın ödül töreninin de yapıldığı etkinlikte, çocuklara Çankaya Belediyesinin çevre ve geri-dönüşüm süper kahramanı olan Çanki’nin maceralarını anlatan kitaplar dağıtıldı.

Çankaya Belediyesi, 5 Haziran Çevre Günü’nü, başrolünde çocukların olduğu bir dizi etkinlikle kutladı. Çankaya Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Çiğdemim Derneği de standıyla destek verdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren öğretmenleri ve aileleriyle birlikte Çankaya Parkı’na gelen öğrenciler, önce açık havada piknik yaptı ardından yemyeşil çimenler üzerinde doyasıya oynadı.

Etkinlik programının başlangıcına kadar keyifli vakit geçiren çocuklar daha sonra diğer okullardan arkadaşlarının kendileri için hazırladığı gösterileri izlemek için ana sahnenin kurulduğu alana toplandı. Program, Çayyolu Final Okulları Korosu’nun konseriyle başladı.

“Ilgaz” ve “Tohumlar Fidana” gibi doğa sevgisi işleyen şarkılarla başlayan konser, “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar”ın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu. Daha sonra sahneye Ziraat Mühendisleri Ortaokulu Tiyatro Topluluğu çıktı. Geri dönüşümün önemini mizahi bir dille anlatan oyuncular, seyircilerden büyük alkış aldı. Çankaya Belediyesi Rafet Genç Gündüz Bakım Evi 5 yaş grubu öğrencileriyse Latin ritimlerinden oluşan dans gösterisiyle seyircilerin beğenisini kazandı.

Çankaya’nın yeşil okulları ödüllerini aldı

Çankaya Belediyesi ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Çankaya’nın Yeşil Okulları-Geridönüşüm Yarışması”nın ödül töreni de Çevre Günü’nde yapıldı. İlçenin tüm okullarına açık olan yarışmada birinciliği Ziraat Mühendisleri Ortaokulu, ikinciliği İl Genel Meclisi Ortaokulu üçüncülüğü ise Maltepe Ortaokulu kazandı. Okullara plaketlerini ve ödüllerini Çankaya Belediye Başkan Yardımcıları Anıl Sevinç ile Nafiz Kaya takdim etti.

Standlarla öğrenip eğlendiler

Çevre Günü münasebetiyle Çankaya Parkı’na kurulan stantlar çocuklardan büyük ilgi gördü. Çankaya Belediyesi’nin, Çankaya’nın çevre ve geridönüşüm süper kahramanı Çanki ile çocuklar için özel olarak hazırlatılan ve yıl boyunca dağıtılan Bilim Hikayeleri Serisi kitaplarının dağıtıldığı stant büyük ilgi gördü. Çayyolu Final Okulları öğrencileri tarafından kurulan geridönüşüm bilgilendirme standının yanı sıra Çiğdemim Derneği’nin standı da öğrencilerin ilgisini çekti. Çok sayıda stantta çocuklara boyama kitabı, rüzgar gülü bez çanta gibi hediyeler verilirken geleceğin çevre kahramanları çocuklar yüz boyama atölyesinde keyifli dakikalar geçirdi.

Öğle yemeğinde Çankaya Belediyesi’nin misafiri olan çocuklar daha sonra uçurtma şenliği için tekrar alanlara çıktı. Çanki maskotları ve bando performansıyla coşkunun doruğa çıktığı etkinlikler öğleden sonra da devam etti.
Kaynak: İHA