'Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi'nde Çevre Düzenlemesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ’Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi’, yeşil alan düzenlemeleri ve engelsiz rota yapım işleri ile devam ediyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile başlanan proje kapsamında yüzme havuzu, iki adet tenis kortunun ve basketbol sahasının düzenleme işleri bittikten sonra çevre düzenlemesine başlandı.

'Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi'nde Çevre Düzenlemesi
Yapılan işleri yerinde kontrol eden Belediye Başkanı Necdet Uysal, yapılması gerekenler hakkında direktifler verirken, işlerin eksiksiz ve özenli yapılması konusunda uyarılarda bulundu. Burhaniye Belediyesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik olarak hazırlanan “Burhaniye Engelleri Aşıyor” projesinin yapımı devam ediyor. Proje, Burhaniye Merkez ile Ören Mahallesi sahil kısmı arasında uygulanıyor. Ören Mahallesi’nde, engellilere uygun yüzme havuzu, 2 adet tenis kortu yapımı ve basketbol sahasındaki düzenlemelerin yapımı biterken, çevre düzenlemesi yeşil alanlar ve engelsiz rota yapımına başlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yeşil alan düzenlemeleri yapımı devam ederken, Burhaniye Belediyesi ekipleri de bir yandan engelsiz rota olarak anılan engellilerin rahatlıkla yürüyebilecekleri yolların yapımına başladı.

Ayrıca aydınlatma çalışmalarına da başlayan ekipleri, Belediye Başkanı Necdet Uysal bizzat takip ediyor. Projenin önemli olduğunu anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Engelsiz rota yapımlarına da başladık. Proje bütününü düşündüğümüzde az bir işimiz kaldı. Engelsiz Rota yapımı bittikten sonra ince işlerinin tamamlanmasıyla inşallah hizmete koyacağız” dedi.

Kaynak: İHA