Bitlis'te Çevre Temizliği

Bitlis’te Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında öğrenciler çevre temizliği yaptı.

Bitlis'te Çevre Temizliği
Bitlis Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, yaklaşık 500 öğrenciyle kentte temizlik çalışmaları başlattı. Nur Caddesi üzerinde bulunan Kazım Paşa İlköğretim Okulu önünden başlayarak çarşının farklı noktalarında çöpleri toplayan öğrenciler, "Daha Yaşanır Bir Bitlis İçin" ve "Yaşasın Temizlik" sloganları attılar.

Bitlis Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Murat Yıldız, belediyelerin çevre temizliğinde etkin rol alan kuruluşların başında geldiğini ifade etti.

Sabahın erken saatlerinde vatandaşların temiz bir çevre bulması amacıyla cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Yıldız, temiz bir çevre için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Yıldız, “Ekiplerimiz çift vardiyalı olarak çalışmaktadırlar. Akşamları trafik aksamaması için genellikle araçlar çöpleri toplamaktadırlar. 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gençlerle vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik çalışmaları yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Medeni Öztaş ise, “Çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle çarşı merkezinde temizlik yaptık. Gençlik merkezindeki üyelerimiz, sporcularımız ve öğreticilerimizle kentte temizliğin önemini vatandaşlara göstermek için böyle bir etkinlik planladık. Sayın Valimiz bizlere öncülük etti. Valimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili Abdulselam Tadik da, “Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Bitlis’te farkındalık oluşturmak amacıyla kent merkezinde öğrencilerle temizlik etkinliği düzenledik. Amacımız daha temiz bir çevre ve yaşanabilir şehirler için vatandaşlarda bilinç oluşturmaktır. Çevre kirliliğinin önüne geçmek için elimizden geldiği kadarıyla vatandaşlara anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından sokaktaki çöpler, öğrenciler ve katılanlar tarafından tek tek toplanarak çöp poşetlerine konuldu.
Kaynak: İHA