BEÜ Fen Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

BEÜ Fen Edebiyat Fakültesinde Mezuniyet Töreni
Merkez Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlarken törene çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Fakülte birincisi Ramazan Aslan’ın konuşmasıyla başlayan program, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yalçın’ın konuşmasıyla devam etti. Mezun olan öğrencilerin sorumluluklarının bilinciyle hareket etmek, onları madden ve manen rahatlatacağını belirten Prof. Dr. Sezai Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:

“Siz bugün bu lisans diplomalarını hak ederek bu ülkenin geleceğini inşa etme liyakatine haiz olduğunuzu teorik olarak ispatladınız. Şimdi sıra bunu eyleme dökmekte. Bizler hocalarınız ve aileleriniz olarak bu meşakkatli yolculuğunuzda dün olduğu gibi yarın da ihtiyacınız olduğunda yanı başınızda ve en büyük destekçileriniz olacağız. Mezunlarımızın devlete, millete ve insanlığa faydalı olması temennisi ile öğrencilerimizi, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Öğrencilerin başarısı kendilerinin başarısı olduğunu ifade eden BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ise, “Ailenize, annenize, babanıza ve ülkenize olan sadakatinizden asla vazgeçmeyin. Okulunuzu ve hocalarınızı hiçbir zaman unutmayın. Çünkü vefa insanı insan yapan temel değerlerin başında gelir. İnsanlar ile olan ilişkilerinizde insan haklarına riayet etmekten bir an bile geri durmayın. İnsan sevgisini yüreğinizden eksik etmeyin ve şiddeti hayatınızdan def edin. Böyle yaptığınızda daha mutlu bireyler olacaksınız. Bundan sonraki hayatınızda sizlerden daha fazla hizmet ve katkı bekliyoruz. Her türlü sorumluluğu da yerine getireceğinize inanıyor ve mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve okul idarecileri tarafından dereceye giren öğrencilere belgelerinin verilmesinin ardından kep atma töreniyle sona erdi.
Kaynak: İHA