Başkan Türel'den Elmalı'ya Terminal Müjdesi

Antalya’nın Elmalı ilçesinde vatandaşlarla birlikte iftar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Elmalı’ya yeni terminal yapacaklarını müjdeledi.

Başkan Türel'den Elmalı'ya Terminal Müjdesi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, her akşam iftarını farklı bir ilçede açmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin dün akşam Elmalı’da kurduğu iftar sofrasında yine yüzlerce vatandaş bir arada iftar açtı. İftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve çok sayıda Elmalılı vatandaş katıldı.

Başkan Türel iftar sonrası, Elmalılara seslendi ve 11 ayın sultanı Ramazan’ın manevi duygusundan söz eti. “Orucumuz Cehennem ateşine, dünyanın kötülük ve musibetlerine karşı kalkan olsun” diyen Başkan Türel, “Allah herkese hakkıyla oruç tutmayı nasip etsin, yani kötü duygudan, kötü fikirden, kötü sözden, yalandan, riyadan, gıybetten, fitneden uzak bir oruç nasip etsin” dedi.



Herkesin Başkanıyım

Antalya ve Elmalı’ya yaptığı hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Türel, Antalya’nın dünyada eşi olmayan bir değer olduğunu vurguladı. Başkan Türel, “Bütün engellere rağmen, gayretle, her zaman ilklere imza atmak iddiasıyla, Antalya’yı her ilçesiyle yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bizler Antalya’nın suyuyla, havasıyla, toprağıyla büyüdük. Burada bu sevgi ve bu bağlılıkla vademizi dolduracağız. Bugün bana hangi ilçede severek yaşarsın deseler, inanın hiçbirini diğerinden ayıramam. Antalya deniziyle, dağıyla güzel olduğu kadar, insanıyla da güzeldir. Konyalısı, Burdurlusu, Ispartalısı, Sivaslısı, Ankaralı, Egeli, Karadenizli, Güneydoğulusu herkes Antalyalı olmuş. Bu beraberlik Antalya’nın gücüdür. Biz bu anlayışla Antalya’da herkesi kucaklamaya özen gösterdik. Ben bana oy versin, vermesin herkesin belediye başkanıyım. Belediye hizmetinde siyasi ayrım olamaz. Ayrıca, biz hiçbir etnik, mezhebi, bölgesel ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışıyla her tür ayrışmayı reddediyoruz.”

İş bilenin kılıç kuşananın

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Türel, “Bu birlik beraberlik olduğu sürece bu ülkenin belini hiç kimse bükemez. Elmalımız bu muhteşem eserlerle, hizmetlerle bugün buluşuyorsa bu sizin eseridir. Müthiş bir sağanak yağmurlu günde buralara geldik. Seçimden önceydi, adaydım. Dedim ki; bakınız şu sanayinin haline, perperişan. Allah nasip ederse biz Elmalı sanayimizin makus tarihini Ümit Başkanımızla el ele verip değiştireceğiz dedik. Bugün sadece sanayinin içerisine yapılan yatırım 13 milyon lira. Bunun yarısını biz Elmalı belediyemizle birlikte yaptık, yarısını da TEDAŞ yaptı. Zaman zaman tartışmalar oluyor. Bazı yatırımları işte TEDAŞ yapıyor, bazı yatırımları Karayolları yapıyor, bu hizmetleri Menderes Başkan, Ümit Başkan yapmıyor diyorlar. Peki ben onu diyenlere soruyorum; biz olmasaydık bu hizmetler yapılır mıydı, neden bugüne kadar yapılmadı? Acaba bunu sorguluyor musunuz bunu söylerken? Dolayısıyla iş bilenin, kılıç kuşananın. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Halep oradaysa arşın Elmalı Sanayi Sitesi’ndedir” diye konuştu.



Elmalı’nın girişi güzelleşiyor

Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha da yapacaklarımız var. İşte şimdi kolları sıvadık. Hükümet Caddesi, Antalya Caddesi’ni artık müthiş bir cadde düzenlemesiyle, bambaşka bir görünüme kavuşturacağız. Elmalı’nın girişini, Elmalı’ya yakışır bir şekle sokacağız. Projelerimiz bitti, yakında ihalesini yapacağız. Çok hızlı bir şekilde bitireceğiz. 400 ağacın tamamını bu proje kapsamında koruyacağız. 2 bin 250 metre uzunluğundaki cadde düzenlememiz, Elmalı’nın girişinde çok farklı, çok güzel bir manzarayı ortaya çıkaracak. Mezbahamızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın toplu açılış töreninde sizlere kazandırdık. Toptancı Hal’de de bir ilki gerçekleştirdik ve Toptancı Hal’in işletmesini Elmalı Belediyemize meclis kararı ile devrettik. Ümit Başkan sözünün eridir. Peşin ödeyeceğim dedi, geçen hafta peşin ödedi.

Şimdi artık en güzel hizmeti sizlere inşallah verecek.”

Terminal başlıyor Kültür merkezi bitiyor

Elmalı’daki en önemli projelerinden birinin de Terminal Projesi olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, projenin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Türel, içinde her türlü sosyal ihtiyacın karşılanabileceği projeyi en kısa zamanda temelini atarak Elmalı’ya kazandıracaklarını müjdeledi. Elmalı Kültür Merkezi’nin de hizmete gireceğini açıklayan Başkan Türel, “Kültür Merkezi’mizin ihalesini gerçekleştirdik, sözleşmesini imzaladık, inşaat da yarıya geldi. Çok güzel bir Kültür Merkezi. İçinde üstü açılır kapanır bir de yüzme havuzu olacak. Böylelikle Elmalı’ya denizi getiremiyoruz ama havuzu getirip hiç olmazsa o ihtiyacı hem yaz ayında hem de kış ayında sizlerin emrine sunacağız. İçerisinde fitness, aerobik salonları, her türlü sosyal ihtiyacı bulabileceksiniz” dedi.



Türel’e teşekkür

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de yaptığı konuşmada, Başkan Menderes Türel’e teşekkür ederek, “Başkanımız, çok önemli organizasyonlarla, çok güzel iftarlarla hemşerilerimizle buluşuyor, bizleri buluşturuyor, Ramazan’ın güzelliğini birbirimizi görerek, muhabbetimizi ifade ederek, bir araya gelerek hep beraber yaşıyoruz. Biz bir oldukça, beraber oldukça, Allah’ın izni ile birbirimizi sevdikçe, yumruk gibi millet olarak beraber oldukça, 15 Temmuz’da nasıl gösterdiysek, dünyaya haykırdıysak bunu, bizi yıkabilecek hiçbir güç, hiçbir kuvvet yoktur. Allah’ın izni ile bu milletin mayasında birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu var. Aşamayacağımız hiçbir sıkıntı yok” dedi.



Hizmete plaket

Programın sonunda, Elmalı Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uluer, Mustafa Köse’ye, Menderes Türel’e, Kaymakam Gürbüz Saltaş’a, Belediye Başkanı Ümit Öztekin’e sanayiye yapılan yatırım ve hizmetlerden ötürü plaket takdim etti. Başkan Türel daha sonra Elmalı Belediyesi’nin ilçe merkezinde kurduğu şenlik alanının ziyaret etti.
Kaynak: İHA