Başkan Altay Çiçek Bahçesindeki Gece Çalışmalarını İnceledi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Kelebekler Vadisi Parkı’na kazandırılan ve geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören “Selçuklu Çiçek Bahçesi” yaz dönemine hazırlanıyor.

Başkan Altay Çiçek Bahçesindeki Gece Çalışmalarını İnceledi
Selçuklu Belediyesi ekipleri 410 bin bitkinin yer alacağı çiçek bahçesini kısa sürede ziyarete açmak için yoğun bir tempo ile çalışıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kelebekler Vadisi Parkı içinde yer alan Selçuklu Çiçek Bahçesi’nde gece ekipleri tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Altay, Selçuklu Çiçek Bahçesi’nin yeni cazibe alanı olacağını ifade etti.

Selçuklu Belediyesi’nin tüm ekipleriyle Ramazan ayında da yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Başkan Altay, “Bir taraftan temel belediyecilik hizmetleri olan tretuvar, altyapı, asfalt ve çöp toplama hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda Kelebekler Vadisi parkındayız. Gece yarısı ve ekiplerimiz 11/7 mesaisini yapıyor. Konya’ya kazandırdığımız ve çok önemli bir marka olan çiçek bahçesini hazırlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Kelebekler Vadisi Parkı’nda çiçek bahçesini hayata geçirmiştik ve çok yoğun bir şekilde ziyaretçi ve beğeni alan parkımızı bu yıl tekrar hazırlıyoruz. Şu anda ekiplerimiz 18 türden, 83 renkte 410 bin bitkiyi toprakla buluşturuyor. İnşallah Konya’ya gelen ziyaretçilerimiz için yeni bir cazibe alanı oluşturuyoruz. Konya yeni bir markaya kavuşuyor. Tüm ekiplerimize bu yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kelebekler Vadisi Parkı’nda yer alan“Selçuklu Çiçek Bahçesi” 8 bin 700 metrekare alanda yer alıyor. Konya’da ve Türkiye’de ilk kez bu kapsamda yapılan bahçe özel peyzaj alanı ile dikkat çekiyor. Kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesi gibi farklı türlerde konseptin yer aldığı park rengarenk binlerce çiçek ve bitki türü ile fotoğraf tutkunları ve düğün fotoğrafçıları için görsel şölen sunuyor.
Kaynak: İHA