Bartın'da Jet-Ski Yasağı Tepkilere Yol Açtı

Bartın’da bazı plajlarda jet-ski yasağı tepkilere yol açarken, kararın keyfi olduğunu düşünen vatandaşlar mahkemeye müracaat etmek için kolları sıvadı.

Bartın'da Jet-Ski Yasağı Tepkilere Yol Açtı
Turizm sezonu öncesi Sahil Güveliğin talebi doğrultusunda Bartın Valiliği tarafından alınan karar sonrası İnkumu, Güzelcehisar ve Mugoda bölgelerinde özel jet-ski ve benzeri su sporu deniz araçlarının yasaklanması sezon öncesi turizmciler ile turistlerin tepkilerine yol açtı.

OHAL kapsamında bu tür kararın alınmasının turizmci kadar bölgeye gelen turistin de tepkisini çektiğini ifade de vatandaşlar, alınan kararın keyfi bir uygulama olduğunu söyleyerek, Valiliğe tepki gösterdi.

Valiliğin Jet-ski yasağını sadece belli bölgelerde yasaklamasına tepki gösteren vatandaşlar, “ Bu yasağı uygulayan anlayış hücum bot ve tekneleri de yasaklasın. Böyle bir mantık olur mu. Bakıldığı zaman Akdeniz ve Ege bölgelerinde böyle bir yasak yok. Bu anlayışla oralarda da yasak koysunlar o zaman. Plaj alanları dışından belli bir bölge yada alan içinde bu tür araçların kullanılması için planlama yapılaması gerekirken, turizm sezonu önce tamamen yasaklanması turizmimize de balta vurmakta. Burada ciddi manada bir kaza veya olay yaşanmadı. Neden yasaklandığına anlam veremedik. Bize göre biraz keyfi karar olmuş. Bu konuda kararın iptal edilmesi için gerekli mercilere gerekirse, Cumhurbaşkanına kadar girişimde buluruz” ifadelerine yer verdiler.
Kaynak: İHA