Akdeniz'de Sel Yaraları Sarılıyor

İçel’de geçtiğimiz yıl 29 Aralık tarihinde etkili olan kuvvetli yağışların beraberinde getirdiği sel nedeniyle başta tarım arazileri ve ulaşım yollarında oluşan tahribatın giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Akdeniz'de Sel Yaraları Sarılıyor
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve İçel Valisi Özdemir Çakacak’ın da bizzat takip ettiği hasar tespit ve onarım çalışmaları kapsamında, merkez Akdeniz ilçesinde alt yapı, kaldırım, kilit taş, parke çalışmaları tamamlandı.

10 yıldır Çamlıbel Mahallesinde esnaflık yapan Hüseyin Karlıklı, hasar tespit ve onarım çalışmalarından son derece memnun olduklarını ifade etti.

Karlıklı, halkın taleplerinin kısa sürede yerine getirildiğini belirterek, “İçel’in en zor semtlerinden birisi olan Çamlıbel’de bu zamana kadar görülmemiş hizmet aldık. Valiliğin denetçileri burada halk ile iç içe çalıştılar” dedi.

Bölgede aynı gün hasar tespit çalışmalarına başlandığını anlatan Karaklı, “Çamlıbel kısa zamanda eski güzelliğine kavuşmaya başladı.

Başta Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak ve Akdeniz Belediyesi olmak üzere tüm yetkililere ve çalışanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çamlıbel’de çalışan bir diğer esnaf Terez Merey de, verilen sözlerin çok kısa süre içerisinde yerine getirildiğini söyleyerek, “Kimseyi kırmadan, üzmeden işler tamamlandı. Uzun zaman sonra verilen bu hizmet hepimizi çok memnun etti” şeklinde konuştu.

Sel felaketinin ardından İçel’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, felakette zarar gören çiftçi ve vatandaşlarla bir araya gelerek en kısa zamanda zararın karşılanacağını söylemiş, zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunmuştu.
Kaynak: İHA