Üretmenin Hazzını Yaşadılar

Eskişehir Tepebaşı Belediyesinin “Tohumdan Fidana” isimli projesine katılan 105 ilkokul öğrencisi, 1 buçuk ay önce ektikleri tohumları fide olarak teslim aldı.

Üretmenin Hazzını Yaşadılar
105 ilkokul öğrencisi, Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Zincirlikuyu Şantiyesi’nde bulunan seralara gelerek, sebze tohumlarını toprakla buluşturdu. Aradan geçen 1 buçuk aylık sürede tohumlar yeşerdi, büyüdü ve fide haline geldi. Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, fide haline gelen bitkileri çocukların okullarına giderek elden teslim etti. Ektikleri tohumların fide haline geldiğini gören çocuklar, hem şaşkınlık hem de mutluluğu aynı anda yaşadı. Çocuklar fideleri ev ve okullarının bahçesine dikeceklerini belirterek, Tepebaşı Belediyesine projeden dolayı teşekkür etti.

105 öğrencinin 1 buçuk ay önce toprağa ektiği bitkiler arasında çiçeklerin yanı sıra domates, patlıcan, biber gibi sebzeler yer aldı. Tohumdan Fidana Projesi ile çocukların; parklarda gördükleri çiçeklerin ve sofralarında gördükleri sebzelerin yetiştirilirken, ne kadar emek ve zaman harcandığını öğrenmeleri hedefleniyor. Proje ile çocuklar ilk olarak tohumları dikiyor, ardından çimlenen tohumları büyümeleri için hazırlanan tüplere alıyorlar ve son olarak yetişmiş fideleri bahçelerinde, okullarında veya diledikleri yerlerde büyütüyorlar.
Kaynak: İHA