Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Güler: 'Listede 6 sanayi kuruluşu bulunan Eskişehir'in özellikle yükselen sanayide bilişimde, yazılımda ve ileri teknoloji makine üretiminde daha çok marka yaratması gerekiyor'.

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Eskişehir'den 6 firmanın yer aldığını belirterek, Eskişehir'in özellikle yükselen sanayi dalları, bilişimde, yazılımda ve ileri teknoloji makine üretiminde daha çok marka yaratması gerektiğini bildirdi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasına göre Eskişehir’den Eti, TEI, Peyman Kuruyemiş, Sarar Giyim, Alp Havacılık ve TÜLOMSAŞ'ın listede yer alma başarısı gösterdiğini kaydetti.

Listede yer alan Eskişehirli firmaların üretimden kaynaklı net satışlarının 4,7 milyar lirayı aştığını aktaran Güler, şunları ifade etti:

'Eskişehir’in çok eskiye dayanan bir sanayi kültürü ve tecrübesi var. İlklerin şehri olmakla ve ilkleri üretmekle her fırsatta övünüyoruz. İşte bu nedenle Eskişehir olarak bu tecrübeyi fırsata çevirmeli ve daha çok küresel marka çıkarmalıyız. Sanayi deneyimi ve yetişmiş insan kaynağı ile Eskişehir çok daha üst sıralara ulaşabilecek kabiliyettedir. Listede 6 sanayi kuruluşu bulunan Eskişehir'in özellikle yükselen sanayide, bilişimde, yazılımda ve ileri teknoloji makine üretiminde daha çok marka yaratması gerekiyor. Oda olarak, üreten ve şehrimizin hedeflerine ortak olan firmalarımızın yanında olduğumuzu, proje ofisimizin, dış ticaret merkezimizin ve danışmanlıklarımızın tüm sanayicilerimizin hizmetinde olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.'
Kaynak: AA