Türkiye'de İlk Kez Bir Reklam Karakteri Dizi Oyuncusu Oldu

DenizBank televizyon reklamları için hayata geçirdiği 'Deniz Adam' karakterini, yönetmen Onur Ünlü’nün yazıp yönettiği internet dizisi Görünen Adam’ın senaryosuna entegre etti DenizBank Genel Müdürü Ateş: 'Görünen Adam’dan sonra yine gençlerin ilgisini çekeceğine inandığımız, hatta onlara bir miktar cep harçlığı da kazandıracak yeni bir projemizi kısa süre içinde duyuracağız'.

DenizBank televizyon reklamları için hayata geçirdiği 'Deniz Adam' karakterini, yönetmen Onur Ünlü’nün yazıp yönettiği internet dizisi Görünen Adam’ın senaryosuna entegre ederek, ezber bozan bir projeye imza attı.

DenizBank açıklamasına göre, dijital alandaki yenilikçi uygulamalarının başarısını son dönemde pek çok ödülle taçlandıran DenizBank, bu kez, ülkemizde örnekleri giderek artan internet diziciliği alanında iddialı bir işe imza attı.

Banka, 2009 yılında, Beyazıt Öztürk ve Erdal Özyağcılar’ın 'Robinson ve Cuma' tiplemelerini canlandırdığı reklam serileriyle marka bilinirliğine önemli katkı sağlamış, özellikle filmlerin seri halde çekilip yayınlanması dolayısıyla maliyet yönetimi anlamında sektörüne bir inovasyon örneği kazandırmıştı. Şimdi sektöre yön verecek bir projeyi daha hayata geçiren DenizBank’ın televizyon reklamlarında gördüğümüz 'Deniz Adam' karakteri, Leyla ile Mecnun, Beş Kardeş ve Ben de Özledim gibi fenomen yapımlarla adından söz ettiren yönetmen Onur Ünlü’nün yazıp yönettiği internet dizisi Görünen Adam’da, dizi karakteri olarak senaryonun bir parçası haline geliyor.

- Bir ayda 163 bin abone

Daha önce sektörde benzeri yapılmamış uygulama, izleyicilerin de olumlu tepkisini toplayarak, Youtube üzerinden yayına girdiği 15 Mayıs ‘tan itibaren 163 bin kanal abone sayısıyla 9 milyon üzerinde izlendi ve dijital dünyada son dönemde yapılan içerik çalışmaları arasında en yüksek erişim oranlarını yakaladı. Dizi ayrıca 175 binin üzerinde beğeni ve 20 binin üzerinde paylaşım ile sektöründeki benzer projelerin yaklaşık 20 katı etkileşim elde etmiş oldu.

Erkan Kolçak Köstendil, Osman Sonant, Selim Bayraktar gibi sevilen isimlerin yer aldığı 10 bölümlük seride, DenizBank’ın ürün, hizmet ve uygulamaları, Murat Kapu’nun canlandırdığı 'Deniz Adam' aracılığıyla zor anlarında dizinin kahramanı Kurtuluş’a yardımcı olması amacıyla sunuluyor. Proje, DenizBank’ın, dijital dünyanın içine doğmuş Y ve Z kuşağı ile temas noktalarının artırmasına sağladığı desteğin yanı sıra, bankanın kurulduğu günden bu yana 'Sanata Evet' mottosuyla devam ettirdiği kültür sanat yatırımlarının devamlılığı açısından da önem arz ediyor.

- 'Gençlere kendimizi anlatacak yeni bir yolculuğa çıktık'

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, gençler ile yepyeni bir platformda buluşmalarını sağlayacak, aynı zamanda bankanın dinamizmini ve yenilikçilik vaadini en doğru şekilde anlatacak bir stratejiyle yola çıktıklarını kaydetti.

Ateş şunları kaydetti:

'Bankamız, hem büyük önem verdiği dijital dünya ve kanallardaki varlığını bir adım öteye taşımak hem de yeni jenerasyonun temsilcileri olan, geleceğimizi şekillendirecek Y ve Z kuşağı ile bağlarını kuvvetlendirmek üzere yepyeni bir yolculuk başlattı. Sektörde ilk defa bir reklam karakteri internet dizisinde yer alıyor, dizinin bir parçası haline geliyor. Hedef kitledeki ilk değerlendirmelerde de geniş yelpazedeki reklam uygulamamızla ilgili olumlu dönüşler alıyoruz, yapımın Youtube izleme trendinde üst sıralarda yer aldığını biliyoruz.

Biz bu yeni yolculuğumuzda sektörümüzü fazla tanımayan gençlere ulaşmayı, onlarla daha fazla ilişkide olmayı amaçladık. Hatta Görünen Adam’dan sonra yine gençlerin ilgisini çekeceğine inandığımız, hatta onlara bir miktar cep harçlığı da kazandıracak yeni bir projemizi kısa süre içinde duyuracağız. Önümüzdeki dönemde benzer işleri hayata geçirme konusunda büyük heyecan duyuyoruz.'

Kaynak: AA