TEOG'da İmam Hatip Farkı

Binlerce öğrencinin ter döktüğü 2. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Manisa’nın Soma ilçesinden 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan 8 okulda 33 öğrenci Türkiye birincisi oldu. Yunusemre İmam Hatip Ortaokulu 12 birinci ile büyük bir başarı elde etti.

TEOG'da İmam Hatip Farkı
İyi bir lisede okumak için yurt genelinde düzenlenen sınavlarda ter döken öğrenciler, TEOG sonuçları bilgisini Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden öğrendi. Soma’da da büyük heyecana neden olan sonuçlarda, ilçe toplamda 33 birinci çıkararak rekor kırdı. İlçede eğitim veren Yunusemre İmam Hatip Ortaokulu tam 12 Türkiye birincisi çıkardı. Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu 7 birinci çıkarırken, 13 Eylül Gama Ortaokulu 4, Turgutalp Madenciler ile Turgutalp Ortaokulu 3’er, Altıntaş Ortaokulu 2, Canlar ile Özel Hedef Ortaokulu birer birinci çıkardı.

Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici Soma’da eğitim kalitesinin günden güne arttığına dikkat çekerek, "2. TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan 33 öğrenci ile göğsümüz kabardı. Hem öğrencilerimiz hem de okullarını canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Kaynak: İHA