Sultangazililer İftarını Mimar Sinan Kent Ormanı'nda Açtı

Sultangazi Belediyesi tarafından Mimar Sinan Kent Ormanı’nda organize edilen iftar programında vatandaşlar doğayla iç içe oruçlarını açtı. Şehrin gürültüsünden uzakta komşularıyla ve aileleriyle iftar yapma fırsatı bulan vatandaşlar Ramazan’ın sevincini paylaştı.

Sultangazililer İftarını Mimar Sinan Kent Ormanı'nda Açtı
Ramazan’ın 8’inci gününde Sultangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Mimar Sinan Kent Ormanı’na vatandaşlar akın etti. Haftasonunu da fırsat bilen Sultangazililer, iftarlarını kent ormanında açtı. Aileleriyle vakit geçiren vatandaşlar kent ormanında mangallarını yakarak iftar saatin bekledi. Çocuklar ise kendilerine ayrılan oyun parkında doyasıya eğlendi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay vatandaşları ziyaret ederek, Ramazanlarını kutladı. Şehir ormanlarının ilk tercih ettikleri yerlerden bir tanesi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu güzel Ramazan Ayı’nda her yer bir mabet. Dolayısıyla bizim de şehir ormanlarımız ilk tercih ettiğimiz yerlerden bir tanesi. Her ne kadar şehir merkezine kurduğumuz çadırlar, kurduğumuz çorba çeşmeleri vatandaşa hizmet verse de gördüğünüz gibi kapı girişinden itibaren kilimini alan, semaverini alan hatta mangal yapmak isteyen tertip düzenin sağlayan herkes burada. Şunu görüyoruz; sessiz, sakin, yeşil bir ortam, baraj manzaralı tarihi dokusuyla tercih sebeplerden bir tanesi. İnsanlar gündüzden gelmiş, yerini tutmuş hem burada mangalını yapıyor hem de akşam gece pikniğini yapmak için hazırlanıyor. Çocuklar top oynayacak yer bulabiliyor. Ata binecek ise kurslarımız, yerlerimiz var. Yine hobi bahçelerimizden istifade edebiliyorlar. Burası çocuklar içinde tercih edilen en güzel yerlerden bir tanesi. Çünkü ne yapılıyorsa burada çocuklar için hiçbir ücret söz konusu değil. Dolayısıyla anneler otururken sohbet ederken çocuklar oyun mekanı bulabiliyorlar. İftar içinde en güzel yerlerden bir tanesi bir daha önce toplu iftarlar burada verdik” dedi.

Kaynak: İHA