Sultangazi'deki İftar Yemeği Öğrencileri Bir Araya Getirdi

Sultangazi’de eğitim gören öğrenciler ve aileleri, düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Öğrenciler, yoğun bir eğitim döneminin ardından hem iftar yemeğinde buluşmanın hem de paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Sultangazi'deki İftar Yemeği Öğrencileri Bir Araya Getirdi
Sultangazi Belediyesi, ilçede eğitim gören başarılı öğrencileri düzenlediği iftar yemeğinde bir araya getirdi. Sultangazi Belediye Binası yanındaki etkinlik alanında gerçekleşen iftar yemeğine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçedeki okullarda okuyan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yoğun bir eğitim yılının ardından cuma günü son ders zilinin çalmasıyla karne alacak olan öğrencilerin buluştuğu iftarda öğrenciler, yaşıtlarıyla bir araya gelme imkanı yakaladı. Ezanın okunmasıyla aynı sofraları paylaşan öğrenciler ve aileleri hep birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. Öğrenciler hem yaşıtlarıyla bir araya gelmenin hem de paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Ramazan ayında insanların hep birlikte paylaşmanın tadına vardığı güzel etkinlikler düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bu akşam öğrencilerimizle geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızla birlikte olmanın mutluluğu ve sevinci içindeyiz. Bunlar ilçenin en başarılı öğrencileri ise onlar için ikramda da bulunalım istedik. Sadece iftar değil, onlar için hazırladığımız formları dolduruyoruz. Bir kısmını Enez’deki kampımızda, bir kısmını izcilik kampımızda 1 hafta misafir edeceğiz. Böylece yazın tatile gidemiyorum, imkanlarım yok diyen kişiler için de bir fırsat sunmuş olacağız. Ben tüm öğrencilerimizin aynı başarıyı göstermesini temenni ediyorum. Onların ve tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.



“Toplumsal dayanışma Ramazan’ın bereketini daha da arttırıyor”

İftar yemeği sayesinde yaşıtı birçok kişiyle tanıştığını ifade eden Döne Çiriş, “Çok mutluyum, burada birçok insan toplanıyor. Toplumsal dayanışma Ramazan’ın bereketini daha da arttırıyor. Ramazan’ı mutluluk içinde hep beraber yaşamamızı sağlıyor. Karnem çok iyi, bu sene de okulu birincilikle bitiriyorum. Karnemi alacağım için çok heyecanlıyım” dedi.

Ramazan ayının çok özel bir ay olduğunu ve iftar yemeğine ailesiyle birlikte geldiğini dile getiren Mevlana Ortaokulu öğrencisi Harun Balık ise, “Çok mutluyum, gerçekten belediyemiz böyle bir iftar verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Burada hepimizin birlikte olması çok güzel bir şey. Karnemde iyi geliyor inşallah” şeklinde konuştu.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede eğitim gören öğrenciler için tatil programları hazırladıklarını açıkladı.

Altunay, öğrencilere yaz tatilleri için Enez’de ve oluşturdukları izcilik kampında 1 haftalık tatil imkanı sunduklarını belirtti.

Kaynak: İHA