Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, trafik akışını olumsuz etkileyen usulsüz parklanmalara yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, yaya yollarına, trafik akışını olumsuz etkileyecek arterlere, otobüs duraklarına vatandaşların araçlarımızı park etmemesi gerektiğini ve bu konuda vatandaşlardan duyarlılık ve hassasiyet beklediklerini bildirdi.

Yaşanan trafik sıkışıklığının en önemli sebebinin usulsüz parklanma olduğunu ifade eden Bayraktar, 'Şehri daha yaşanır kılmak için denetimlerimizi arttıracağız. Kaldırımda bulunan araçlar, durak bölgelerine bırakılan araçlar hem araç hem de yaya ulaşımında büyük zorlukları beraberinde getiriyor. Bu gibi durumlara müsaade edemeyiz. Bu konuda hep birlikte çalışmalı, şehrin yaşam kalitesini yükseltmek adına görevler üstlenmeliyiz. İnşallah zabıta teşkilatı olarak denetimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

-Geyve SGM’de yaz kursu kayıtları başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam eden Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nde yaz kursları başlıyor.

Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran'da başlayacak olan Geyve SGM yaz kursu kayıtlarına tüm öğrenci ve velileri davet etti.

Bu yaz tatilinde 7-14 yaş çocuklar için her yıl olduğu gibi eğlenme, öğrenme ve paylaşımda bulunma adresinin Sosyal Gelişim Merkezi olacağını belirten Kıroğlu, şunları kaydetti:

'Yaz kurslarımızla öğrencilerimizin tatil dönemlerini de faydalı ve etkin bir şekilde geçirmelerini amaçlıyoruz. Geyve SGM’de akıl oyunları, becerikli eller, satranç, değerler eğitimi, drama diksiyon, tasarım seramik, resim, melodika, İngilizce, Kuran-ı Kerim, gitar, bağlama, ritim, maket yapımı, bilgisayar tasarım alanında 15 farklı branşta zengin ders içeriklerimizle çocuklarımıza eğitim sunmaya devam edeceğiz. İlk ders zili 3 Temmuz'da çalacak. 6 hafta sürecek yaz kurslarında 7-14 yaş çocuklarımıza yönelik eğitimlerimiz için alanında uzman eğitmenlerimiz, teknik ve teknolojik altyapımızla verimli bir yaz dönemine hazırız. Başvurularınızı www.sakarya.bel.tr veya Geyve Sosyal Gelişim Merkezi’nden bizzat yapabilirsiniz.'

Kaynak: AA