Saç Ekiminde Uzman Kontrolüne Dikkat

Saç ekimi öncesinin en az saç ekimi sonrası kadar önemli olduğunu belirten Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, saç ekimi öncesi en önemli ve dikkat edilmesi gereken kesinlikle en az 3-4 saç ekim merkeziyle görüşerek işleme karar verilmesi olduğunu söyledi.

Saç Ekiminde Uzman Kontrolüne Dikkat
Real Hair Saç Ekimi Merkezinden Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, "Saç ekimi uygulaması yapıldıktan sonra geri dönüşü çok zor bir uygulamadır. Bu sebeple saç ekiminde saç ön çizgisi önem kazanmaktadır. Çoğu merkez alışıla gelmiş ve kendilerinin zorlanmayacağı herkese aynı saç çizgisi çizmekte ve uygulamaktadır. Oysa herkesin alın ve kafa yapısı farklıdır. Bu yüzden kişiye özel saç saç ön çizgisi belirlenmelidir. Belirlenen saç ekim alanları saç ekim uzmanları ile birlikte detaylı konuşulmalıdır. Karar verilirken olumlu ve olumsuz her aşaması detaylı şekilde sorulmalıdır" dedi.

Saç ekimi için gerekli tecrübe ve saç ekim uzmanlığının ancak çok çalışmak ve yapılan saç ekimi işlemlerini severek yapmakla olabildiğini kaydeden Saç Ekimi Koordinatörü Zeynep Günel, “Yenilikleri takip etmek, gelişimlere açık olmak, saç ekimi için gelen talepleri iyi değerlendirmek, sorumluluk almak ve alınan sorumluluğun arkasında sonuna kadar durmaktan geçtiğini çok iyi bilmekteyiz. Real Hair Saç Ekim Merkezimizin kurulurken var olan amaçları saç ekiminde var olan eksiklikleri, tutulmayan sözleri, çok yüksek fiyatlarla saç ekimlerini ve bunlar gibi yanlış olan tüm uygulamalara son vermek bu sayede Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezi olmasını sağlamak için yola çıkmış bulunmaktayız.” diye konuştu.

Günel, saç ekiminde tek bir seansta 6 bin 500 köke kadar saç kökü alımı ve uzman ekibiyle yaklaşık 6-8 saat arasında saç ekimi işlemlerini başarılı bir şekilde yapmakta olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Türkiye’de var olan medya gücünü iyi kullanan saç ekim merkezleri medyada çok ciddi algı oluşturmaktadırlar. Merdiven altı saç ekimi tarzında haberler ile tüm toplum üzerinde algı oluşturmakla birlikte yaptıkları saç ekimi işlemleri için çok yüksek maliyetler çıkartmaktadırlar. Bu merkezlerde medyada tanınmış doktor isimleri kullanılarak saç ekimlerini doktorların yaptığı algısı oluşturulmaktadır. Başlıca kendilerini medyada en iyi saç ekimi merkezleri olarak nitelendiren ve kendilerinden başka tüm saç ekim merkezlerinin merdiven altı saç ekimi yaptığını söyleyen saç ekim merkezlerinde çalışanlarda genellikle doktor değildir. Zaten Saç ekimi için uzmanlık alanı yaratacak bir okul veya branşta yoktur.

Saç ekiminde bu yüzden en önemli olan ve birinci konu saç ekimi işlemlerinin bir klinikte veya hastanede mi yapıldığının sorgulanması gerekmektedir. Klinikte veya hastanede yapılan tüm saç ekim merkezleri saç ekimi konusundaki deneyimlerine göre saç ekimi yapmaktadırlar ve merdiven altı saç ekim merkezi değildirler.

Bir günde yaklaşık 10 kişiye saç ekimi yapan merkezler vardır. Her saç ekimi ortalama olarak 6-8 saat sürdüğü düşünüldüğünde bir saç ekim uzmanı günde maksimum 2 kişiye saç ekebilmektedir. Oysa Sözde en iyi saç ekim merkezi olarak medyada yer alan doktorlar kendileri Saç Ekim işlemine girerek yada girdiklerini söyleyerek oluşturdukları algı da burada sona ermektedir.

Saç ekimi doktorluğu diye bir branşta olmadığı için bu konuda kendilerini saç ekimi doktoru olarak tanıtan tüm saç ekim merkezlerinden uzak durmak gerekir. Saç ekimini Türkiye’de konusunda tecrübeli olan sağlık meslek yüksek okullarından mezun olan ve bir saç ekim merkezi adı altında çalışan sağlıkçılardan başkasına yaptırmamak gerekir.”
Kaynak: İHA