Psikolojik Gerilim Filmi '11', 9 Haziran'da Vizyonda

İzmir’de çekilen Türk yapımı psikolojik gerilim filmi ’11’in yapımcısı Murat Barutçu, filme İzmir ve Ege seyircisinden büyük destek beklediklerini söyledi.

Psikolojik Gerilim Filmi '11', 9 Haziran'da Vizyonda
Fragmanı yayınlandığı anda sosyal medyada bir anda herkes tarafından konuşulan ve trend topic listesine giren Türk yapımı psikolojik gerilim filmi ’11’, 9 Haziran’da vizyona giriyor. Can Varol’un yönettiği, Ali Cumhur Demir’in senaryosunu yazdığı filmin yapımcılığını Carat Film’in sahibi Murat Barutçu üstlenirken, filmde baş rolleri ise Zeynep Gülay ve komedi filmlerinin tanınan ismi Osman Cavcı paylaşıyor. Osmanlı Cavcı, ilk kez bir gerilim filminde rol alırken, filmde şizofreni hastalığının alt dalı olan otoskopi (öz görüm) hastalığı konu alınıyor. Türk sinemasında psikolojik gerilim türünde eksiklik olduğunu gördüğünü kaydeden yapımcı Murat Barutçu, filme İzmir ve Ege seyircisinden büyük destek beklediklerini söyledi.

Barutçu, “11 filminin senaryosunu bu şekilde biçimlendirdik; fakat aynı zamanda gerçeklikten kaçmamaya çalıştık. Bu süreçte başarılı senaristimiz Ali Cumhur Demir ile birlikte, bilimsel verileri toplayıp özenle çalıştık ve şizofreni hastalığının alt dalı olan otoskopi–öz görüm hastalığını konu edindik” diye konuştu.

Tüm dünyada özellikle gençler arasında yaygınlaşan öz çekim bağımlılığının filme konu alan otoskopi hastalığının da başlangıcı olabileceğini dile getiren Barutçu, şunları söyledi:

“Ben otoskopiyi günümüz selfie bağımlılığına bağlıyorum. Selfie bağımlılığı yani hastalığı, otoskopi hastalığının başlangıcı olabilir. Öz görüm-öz çekim kelimeleri bile benzerken anlamları da bir o kadar bazı yerlerde kesişiyor. Filmden biraz daha bahsetmek gerekirse, çekim süreçlerinde bir hayli zorlandık. Fakat Carat Film ekibi olarak hiçbir zaman yılmadık. Tüm sorunları gidermek için gece gündüz çalıştık ve bu işin üstesinden geldik. Çekim tekniklerine ve görsel kaliteye önem verdik. Çünkü günümüz filmlerinde ve alıştığımız filmlerde kaliteli filmler, biraz da işin teknik boyutuyla ilgili. Elimizden gelenin en iyisini değil, daha da fazlasını ortaya koymak için mücadele verdik ve Carat Film’in ilk filmi olmasına rağmen çok güzel bir iş başardık."
Kaynak: İHA