Sadaka Kutusu Hırsızlığı Kamerada

Güngören’de müşteri kılığında züccaciye dükkanına giren hırsız, tezgahta bulunan sadaka kutusunu koltuğunun altına sokarak dükkandan çıktı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansırken iş yeri sahibi, Ramazan ayında sadaka kutusunun çalınmasının daha da üzücü olduğunu kaydetti.

Sadaka Kutusu Hırsızlığı Kamerada
Olay, Güngören Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan bir züccaciye dükkanında gerçekleşti. İddiaya göre saat 17:00 sıralarında dükkana müşteri kılığında giren hırsız içerideki ürünlere bakmaya başladı.

Bir duvar saati ve resim çerçevesi alan şüpheli kasaya geldi. Aldığı ürünlerin hediye paketi yapılmasını isteyen şüpheli iş yeri sahibinin dalgınlığından faydalanarak tezgah üzerinde bulunan sadaka kutusunu hırkasının içine soktu. Telefonla konuşuyormuş gibi dükkanın içerisinde gezinen hırsız kapıya doğru yönelerek dükkandan uzaklaştı.

Yaşanan hırsızlık olayını anlatan züccaciye dükkanının sahibi Birkan Reis, “Olay 2 gün önce gerçekleşti. Müşteri gibi dükkandan içeriye girdi. Görsen, baksan, düzgün bir insan gibi girdi. Dükkanın arka tarafına geçti. Bir tane saatle bir tane resim çerçevesi aldı, geldi. Masanın üzerine koydu. ‘Bunları hediye paketi yapar mısınız?’ dedi.

‘Tamam yaparız’ dedik. Ambalajı yırtıkmış. Ben saati aldım bu tarafa döndüm. Bayanlar vardı. Bir yandan bayanlara laf yetiştiriyordum. O sırada tutmuş sadaka kutusunu koltuğunun altına almış, yeleğinin içine sokmuş. Çıkmış, gitmiş. Bir anlık gaflet. Boşluğumuza gelmiş. Götürmüş. Allah’ından bulsun. Ne diyeyim” dedi.



“Ramazan ayında olması daha da üzücü”

Sadaka kutusunda yaklaşık 200-300 TL para olduğunu ifade eden Reis, “ Ramazan ayında olması daha da üzücü. Mübarek aydayız. Onun içerisinde bir sürü insanın hakkı var. İçini sadakayla doldurmuşlar. Ramazan ayında bizim milletimiz daha çok önem veriyor. Daha fazla para atıyorlar. Yaklaşık 200-300 lira para vardı içinde.Bu daha çok üzüyor. Normal bir mal çalınsa hırsızlık dersin geçersin. Bu bambaşka bir şey. Bunun öbür dünyası da var. Ne diyeceğimi bilemiyorum” dedi.

Hırsızlık Anı Kamerada

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsız dükkandan içeriye giriyor. Dükkanın arka tarafından aldığı duvar saati ve resim çerçevesini kasaya getiriyor. Aldığı ürünler paketlendiği sırada sadaka kutusunu alarak hırkasının içine sokuyor. Elinde bulunan telefonla konuşuyor gibi yapan hırsız dükkandan çıkıyor. Olay yerinden hızla uzaklaşıyor.
Kaynak: İHA