Koyunları Çalınan Çiftçiden Hırsızlara Çağrı

Balıkesir’de 67 küçükbaş hayvanı çalınan çiftçi, anneleri çalınan kuzuların artık büyüdüğünü belirterek, "Gelsinler şimdi de bu kuzuları alsınlar" dedi.

Koyunları Çalınan Çiftçiden Hırsızlara Çağrı
Balıkesir’in Halalca mahallesinde 4 ay önce meydana gelen olayda hayvan damından bir gecede 67 küçükbaş koyun ve kuzusu çalınan 57 yaşındaki çiftçi Hasan Aydın, hırsızlar için geniş güvenlik önlemi aldı. Hayvan damının dört bir yanını kameralarla donatan Aydın, damın içerisine de iki tane kangal köpeği koyarak, koyun ve kuzularının güvenliğini had safhaya taşıdı.

Çalınan 67 küçükbaş hayvanı sonrası konuşan çiftçi Hasan Aydın, "Hayvanları damın dışında bulunan camın kilidini kırarak araca koyup taşımışlar. 1 saat içerisinde 67 tane hayvanı götürmüşler. 45 tane koyun 22 tane kuzuyu almışlar. Kuzular kaldı küçük, hiç olmazsa annesiyle götürseydiler. Veya annesizlerden alsaydılar. Bunları büyütmek çok sorun olacak. 15 günlük, 1 haftalık ve 1 aylık olan yavrular annesiz kaldı" dedi.

Şimdi yaklaşık 110 koyunu olan ve anneleri çalınan kuzuların da büyüdüğünü söyleyen Aydın, "Bir kaç ay önce 67 tane hayvanım çalınmıştı. Ve çalınan hayvanların değeri o zaman için 40 bin lira civarındaydı. Şimdi fiyatlar bayağı arttı" dedi.

Yaşanan hırsızlık olayı sonrası hayvan damına 6 tane kamera ve 2 kangal köpeği aldığını söyleyen Aydın, "Güvenliği sağlamaya çalışıyorum. Kameralar sürekli kayıtla. Kuzularımı annesiz bırakmışlardı. Daha önce anneleri çalınan kuzular da büyüdü. İsterlerse o kuzuları da alabilirler. Ben hırsızlara analarını getirsin demiştim getirmediler, isterlerse kuzularını da götürebilirler" dedi.

Kaynak: İHA