Miroğlu, Mardin Kalesi'nde İncelemelerde Bulundu

Mardin Kalesi’nce incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, kalenin turizme açılmadan turist artışı elde etmenin çok zor olduğuna dikkat çekti.

Miroğlu, Mardin Kalesi'nde İncelemelerde Bulundu
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Müze Müdürü Nihat Erdoğan ile birlikte, Kartal Yuvası olarak da bilinen ve 10’uncu yüzyılda Hamdaniler tarafından inşa edilen Mardin Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Mardin’i keşfetmenin Mardin Kalesi’ni keşfetmekten geçtiğine dikkat çeken Miroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların zaman zaman yaptığı açıklamalara rağmen kalenin istedikleri konumda olmadığını vurguladı. Bu kaleye çıkılmadığı ve buradan Mezopotamya Ovası’nın görülmediği sürece Mardin turizminde ilerleme kaydedilemeyeceğini anlatan Miroğlu, “Otelleri doldurabiliriz, iç turizm ağırlıklı pek çok şey de yapılabilir. Fakat her zaman eksik kalıyor. 5 yıllık bir kazı öngörülüyor ve çok küçük bütçeler gerekiyor aslında. Bu küçük bütçelerin bile henüz tahsis edilmemiş olması belki de bizim de biraz ilgisizliğimiz ve duyarsızlığımızdan kaynaklı. Bu duyarsızlık ve ilgisizliğin bir an önce ortadan kalkması için önümüzdeki dönemde gereken çabayı göstereceğiz” dedi.



“Kalenin turizme açılması önemli”

Kalenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi konusunda bakanlık ile Milli Savunma Bakanlığı arasında zaman zaman yazışmalar yapıldığını dile getiren Miroğlu, “Burada bildiğiniz gibi NATO ile kurduğumuz ilişkiler döneminden kalma bir radar sistemimiz var. Bu radar sistemi bugün de işlevseldir. Bu radar sistemimizin faaliyetini sürdürmesi, aynı şekilde kalenin tarihi yapısının ortaya çıkarılması ve aşamalı biçimde turizme açılması son derece önemlidir. Yani hayallerimizi süsleyen UNESCO projesi eğer selametle yoluna devam edecekse hiç şüphe yok ki kalenin turizme açılması çok önemli. Kale turizme açılmadan turist artışı elde etmek çok zor” diye konuştu.

Kaynak: İHA