MİFAD, 6. Kez Milaslılarla Buluştu

Muğla’nın Milas ilçesinde Folklor Araştırma Derneği Kulübü (MİFAD) tarafından ‘Kültür Festivali’nin bu yıl 6’ncısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da festival kapsamında sahne alan öğrenciler ve kursiyerlerin performansları beğeniyle izlenildi.

MİFAD, 6. Kez Milaslılarla Buluştu
MİFAD tarafından ilki 2011 yılında gerçekleştirilen Kültür Festivali’nin bu yıl 6’ncısı Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılan etkinliklerle gerçekleştirildi.

Cuma günü akşam saatlerinde Milas Sanat Merkezi’nde düzenlenen okul öncesi öğrenciler arası satranç turnuvasının ardından etkinlikler Cumartesi ve Pazar günü akşam saatlerinde Amfi Tiyatro’da düzenlendi.

Cumartesi günkü etkinlikler öncesinde açılış konuşması yapan MİFAD Başkanı Mustafa Emekli, etkinliğin düzenlenmesinde emeği bulunan ve katkı sağlayanlara teşekkür edip, MİFAD hakkında bilgi aktararak, “Diğer kurumlardan farkımız biz aslında bir şey öğretmiyoruz. Biz davranış kazandırıyoruz çocuklarımıza. Halk oyunlarını oynarken, bale, jimnastik, resim, sanat etkinliklerine katılırken, birlikte hareket etme yeteneği kazanıyorlar. Karar verme özgürlüğüne kavuşuyorlar. Topluluk karşısında nasıl davranacaklarını öğreniyorlar. Her birinin farklı özellikleri var ve her birine en az sizin verdiğiniz değer kadar önemsiyoruz onları. Hem sağlam yapılan nesiller yetişmesini istiyoruz hem de gelenek göreneklerimizin saygı sevgi anlayışımızın gelecek nesillerde de yaşanmasını istiyoruz. Biz sizlerle birlikte bir ailenin fertleri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ben buraya çıkarken yalnız değildim” diyerek yönetimini ve eğitmenlerini tanıttı.

Emekli’nin yapmış olduğu konuşmanın ardından küçük grup bale, kardelen bale, erkek jimnastik, küçük grup jimnastik, Anadolu dansları, orta grup bale, Hint dans grubu, yetenek sizsiniz, orta grup jimnastik, büyük ritmik jimnastik ve büyük akrobasi jimnastik gösterileri yapıldı. İlk günkü etkinliklere erkek jimnastik grubu damga vurdu. Küçük kursiyerlerin ‘yaptıkları ve yapamadıkları’ izleyenler tarafından tam not aldı, sık sık alkışlandı.

Festival kapsamında Pazar günü ise Anadolu’nun renkleri, zeybek büyükler (erkek), MİFAD dans grubu, Kafkas grup, modern dans, zeybek (çocuk), Kafkas (solo), Sınav Lisesi, Kız Meslek Lisesi, modern dans ve zeybek (Yetişkin) gösterilerinin sunumu yapıldı. Pazar günü gerçekleşen etkinliğin sürprizi ise MİFAD Kurucu Başkanı Emrah Mergen’in beklenmedik bir anda sahneye çıkarak Zeybek oynaması oldu. Mergen’in performansı izleyenler tarafından tam not aldı.
Kaynak: İHA