Manisa'da Dünya Çevre Günü Kutlandı

Manisa’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü, bir dizi etkinlikle kutlandı.

Sabah ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin ve beraberindekiler tarafından çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Valilik binası önünde toplu fotoğraf çekilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Aytekin ve müdürlük personeli, çevre yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve velileri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden Vali Güvençer çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra grup, Manisa Valiliği önünden Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi binasına kadar Çevre Kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen programda konuşan İl Müdürü Aytekin, doğal kaynakların aşırı derecede ve sorumsuzca kullanılmasının çevre kirliliğinin artmasına ve sorunun uluslararası boyutlara ulaşmasına sebep olduğunu söyledi.

Aytekin, 'Çevrenin ve doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesi, çevre koruma bilincinin yaygınlaştırılması, buna vatandaşların da aktif katılımının sağlanması amacıyla uluslararası düzeyde ilk defa 5 Haziran 1972 tarihinde Stockholm'de Dünya Çevre Konferansı yapıldı. O tarihten bu yana 5 Haziran’ın tüm dünyada ve ülkemizde Çevre Günü olarak kutlanmaya başlandı. Çevre Günü, toplumun, bireylerin çevre konusunda bilinçlendirilmesi, toplumda çevre bilincinin oluşturulması bakımından bir fırsattır. Kendini koruma gücünden yoksun, varlığımızı borçlu olduğumuz doğaya, çevreye karşı birey olarak hepimizin sorumlulukları vardır.' dedi.

Ardından Sadri Alışık Tiyatro Grubu, çevre konulu tiyatro gösterisi sundu. Çevre konulu sinevizyon ve kısa film gösteriminin ardından Çevre Andı okundu.

Programın sonunda 'Haydi Çocuklar Resim Yarışmasına' konulu resim, kompozisyon, Atıklardan Geri Dönüşüm Ürünleri yarışması ile muhtarlara yönelik düzenlenen 'Muhtarımızın gözüyle Mahallemiz' yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Güvençer verdi.

Kaynak: AA