Malatyalı Eski Bakan Karaaslan İstanbul'da Ebediyete Uğurlandı

Önceki gün hayatını kaybeden İmar ve İskan eski Bakanı Ahmet Karaaslan için İstanbul’da resmi cenaze töreni düzenlendi.

Malatyalı Eski Bakan Karaaslan İstanbul'da Ebediyete Uğurlandı
82 yaşındaki eski Bakan Ahmet Karaaslan için İstanbul Karacaahmet Mezarlığı içerisinde yer alan Şakirin Camii’de tören düzenlendi.

Karaaslan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı polis mangası eşliğinde musalla taşına getirilirken cenazeye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları Ziya Halis, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Eminönü Belediye eski Başkanı Nevzat Er, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı aynı zamanda MASTÖB Genel Başkanı olan Adil Gevrek ile çok sayıda vatandaş ve Karaaslan ailesi katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın da çelenk gönderdiği törende kılınan cenaze namazının ardından Karaaslan’ın naaşı Karaca Ahmet Mezarlığı’nda defnedildi.

İmar ve İskan eski Bakanı ve aynı zamanda 14. 15. ve 16. dönem Malatya Milletvekilliği görevlerinde bulunan Ahmet Karaaslan, Pütürge Vakfı’nın da kurucusuydu. Malatya’da önemli çalışmalar yürüten Karaaslan, evli ve iki çocuk babasıydı.
Kaynak: İHA