Körfez'de 2 Bin Kişilik Köy İftarı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, geleneksel olarak Belen köyünde düzenlenen Kocaeli Taşköprülüler Derneği ‘köy iftarına katıldı.

Körfez'de 2 Bin Kişilik Köy İftarı
Körfez’de her yıl Körfez Taşköprülüler Derneği tarafından düzenlenen iftar programının bu yılki adresi Belen Köyü oldu. İftar programına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar ve köy muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Taşköprülüler Derneği ve Belen Köyü Muhtarlığı tarafından organize edilen iftarın sohbet konukları ise ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Hafız Selman Okumuş ile Hafız Mustafa Duman oldu. Selman Okumuş’un Kur’an tilaveti ile başlayan programda Hafız Mustafa Duman da seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Dini konularda merak edilenleri İslam tarihinden örneklerle anlatan Ömer Döngeloğlu ise yine önemli konulara değindi. Döngeloğlu, Ramazan ayının müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Ramazan ayında farz ibadetlerine de 70 kat fazla sevap verildiğine dikkat çeken Döngeloğlu, "Her Ramazan gecesinde Allah’ın rahmeti bir sonraki gece ikiye katlanır. Allah, açığı kapatmamız için bizlere yardım ediyor” dedi.

Kaynak: İHA