Karısını Bıçaklayarak Öldüren Sanık Hakim Karşısına Çıktı

Çekmeköy’de karısını bıçaklayarak öldüren ve 6 ay sonra yakalanan sanığın "eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasına başlandı. Duruşma tanık olarak dinlenen kızları, "Babamın anneme çok eziyet ettiğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

Çekmeköy’de karısını bıçaklayarak öldüren ve 6 ay sonra yakalanan sanık Kıyasettin Sandık, "eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul Anadolu 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kıyasettin Sandık, müşteki Arif Sandık ve taraf avukatları katılırken maktül Mavizer Sandık’ın çocukları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen sanık Kıyasettin Sandık, "Ben polis, savcılık ve sorgu hakimliğinde psikolojik olarak sıkıntıda olduğum ve olayın etkisinden kurtulamadığım için savunma yapmamıştım, şuanda da kendimi henüz toplayamadım, dosyamı inceleyemedim, savunma hazırlayamadım. Savunma yapmak için süre talep ediyorum" dedi.

Bunun üzerine söz alan müşteki Arif Sandık, sanığın öz babası maktülün ise öz annesi olduğunu belirterek, "Benim olaya ilişkin görgüye dayalı bilgim yoktur, sanık olan babamdan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum, davaya katılma talebim vardır" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da davaya katılma talebinde bulundu.Müşteki Arif Sandık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının davaya katılma taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmaya devam etti.

"Babam, her zaman işe giderken o gün gitmedi"

Tanık olarak dinlenen kızları Kübra Sandık, 5 kardeş olduklarını söyleyerek "Biz evden eve nakliyat işiyle uğraşırız. Ağabeyim ve kardeşim o gece yüklü bir arabayı şehir dışına götürmek üzere evden gitmişlerdi. Sabah da iki ağabeyim başka bir işe gitti. Babam normalde her zaman işe giderken o gün gitmedi. Ben o gece annemin yanında yatmıştım, babamda salonda normal günlük kıyafetleriyle yatmıştı. Sabahleyin annem babama ’sen niye çocuklarla işe gitmedin’ diye normal bir şekilde söyledi.

Bunun üzerine annem ile babam arasında tartışma başladı" dedi.

’Kızım baban beni bıçaklıyor’ diye bağırdı"

Ağlayarak ifade veren Kübra Sandık, "Annem o sırada çığlık atmaya başladı, benim ismimi söyleyerek ’Kızım baban beni bıçaklıyor’dedi.

Zaten o sırada da bıçaklanmış, ben annemin yanına gittiğimde babam annemi hala bıçaklıyordu. Sonra dışarıya çıktı sonra tekrar kapıyı açıp içeriye doğru eğilip anneme iki darbe daha vurdu, sonra kaçtı gitti. Annem kapının önüne yığıldı, hastaneye götürdük annem rahmetli oldu" şeklinde konuştu.

"Babamın anneme çok eziyet ettiğini biliyorum"

Olay günü evlerinde normal yaşantının dışında garip bir şey olmadığını söyleyen Sandık, "Annem ile babam daha önce de tartışırlardı, babamın anneme çok eziyet ettiğini biliyorum. Babam işe gider gelir son zamanlarda çoğunlukla dışarda kalırdı. Son 2 aydır kavgaları artmıştı. Babamın annemi bıçaklayacak kadar başka bir mevzu bilmiyorum" dedi.

"Moralim bozuk olduğu için savunma yapamadım"

Sanık Kıyasettin Sandık, psikolojik rahatsızlığı olmadığını belirterek,"Psikolojik tedavi görmedim.Moralim bozuk olduğu için savunma yapamadım" ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın savunmasını hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çekmeköy’de çocuklarıyla birlikte nakliyat işi yapan Kıyasettin Sandık’ın 2013 yılında işi bıraktığı, çocukların kazandığı parayla geçimini sağladığı, eşi Mavizer Sandık’a karşı sürekli şiddet uygulandığı anlatılmıştı.

İddianamede, sanığın bazı kişilere eşini kastederek ’bu kadını öldüreceğim’ şeklinde söylemlerde bulunduğu belirtilerek, 30 Eylül 2016 günü eşini vücudunun faklı yerlerinden 6 kez bıçakladığı ve Mavizer Sandık’ın hayatını kaybettiği anlatılmıştı. Sanık Kıyasettin Sandık’ın "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.
Kaynak: İHA