Kanserden Ölen Doktora Son Görev

Samsun’da yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Gülcan Öksüz için düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

Kanserden Ölen Doktora Son Görev
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yapan 41 yaşındaki Dr. Banu Gülcan Öksüz, bir süredir Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavisi görüyordu. Dün sabah saatlerine doğru hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Banu Gülcan Öksüz için, bugün görev yaptığı hastanenin bahçesinde tören düzenlendi.

Düzenlenen cenaze törenine Samsun’daki tüm sağlık camiası katıldı.

Evli ve 1 çocuk annesi olan doktor Öksüz’ün cenaze töreninde gözyaşları adeta sel oldu. Meslektaşları ve mesai arkadaşları Öksüz’ün tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü.

“Beni bırakıp gitme kızım”

Kızının naaşının cenaze aracına koyulduğunu gören annesi ise fenalık geçirdi. “Beni bırakıp gitme kızım” diyen anne göz yaşlarını tutamadı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, “Doktor Banu Gülcan Öksüz, uzun yıllar bizim hastanemizde görev yaptı. Uzun yıllar boyunca da bu hastalıkla mücadele etti. Kendisi hasta olduğu dönemde bile çalıştı. Mümkün olduğu kadar hayata tutunmaya çalıştı ancak bu hastalık pençesine düşürdüğü zaman maalesef kurtuluş çok zor. Kendisinde bir beyin tümörü ve başka ek hastalıklar da vardı. Dolayısıyla sağlıklı olduğu dönemlerde oldu ama bu durum her gün biraz daha kötüye gitti. Daha sonra doktorumuz bir yoğun bakım sürecine girdi. Bu sürecin ardından ise onu kaybettik. Ancak o hastalığının en kötü olduğu dönemlerde bile yüzü gülen bir kişiydi. Kendisini bugün ebediyete uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun” diye konuştu.

Cenaze töreninin ardından doktor Banu Gülcan Öksüz’ün cenazesi defnedilmek üzere memleketi İzmir’e gönderildi.
Kaynak: İHA