Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yılı

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanlığınca hazırlanan 'Jandarma ile minik yürekler daha mutlu' projesi kapsamında öğrencilere yönelik etkinlik düzenlendi.

Salıpazarı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen proje ile taşımalı eğitimde bulunan farklı okullardan 160 öğrenci jandarma görevlileri eşliğinde Salıpazarı Belediyesini ziyaret etti.

Öğrenciler, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra başlayan etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, ilçe jandarma ile geçmiş yıllarda da güzel etkinlikler düzenlediklerini belirterek, 'Jandarma ile minik yürekler daha mutlu' adı altında geliştirilen proje ile öğrencilerimizi hem jandarmamızın hem de halkımızın daha yakın olmasını amaçladık. Bu güzel çalışmaları nedeniyle jandarma komutanlığımıza ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.' dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Jandarma üniforması giydirilen öğrencilere, İl Jandarma Komutanlığından gelen motorize ekipler ve trafik araçları tanıtıldı.

Otobüslerle Çarşamba ilçesine giden öğrenciler, Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül'ü makamında ziyaret etti. Etkinlik, jandarmanın motorize ekiplerinin eskortluğunda ilçe merkezinde düzenlenen turla sona erdi.

Kaynak: AA