İzmir Ekonomiden Şiirsel Tasarım

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Anıl Nayır ve Floransa Üniversitesi Öğrencisi Lisa Forte’nin ’Binbir Gece’ adlı aydınlatma tasarımı En Şiirsel Tasarım seçildi.

İzmir Ekonomiden Şiirsel Tasarım
Floransa’da, Pending Cultures Uluslararası Atölye Çalışmasında gerçekleştirilen yarışmada, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Anıl Nayır ve Floransa Üniversitesi Öğrencisi Lisa Forte’nin ’Binbir Gece’ adlı aydınlatma tasarımı büyük başarı yakaladı. Nayır ve Forte’nin tasarımı, uluslararası jüri tarafından özel ödüle layık görüldü.

Floransa Üniversitesi tarafından farklı ülkelerden 11 üniversitenin katıldığı çalışmada Nayır, Binbir Gece Masalları iki ülkede de çok iyi bilindiğini belirterek, tasarımlarına masalsı bir yön verdiklerini söyledi.



İki ülke kültürü harmanlamayı amaçladıklarını kaydeden Nayır, “Binbir Gece Masallarının İtalya’da çok popüler olduğunu öğrendik. İki kültürde de bilenen bu masal üzerinden tasarımımızı yapmaya karar verdik. Toscana’da deri işçiliği çok yaygın. Aydınlatma tasarımımızda, deri ve Türk kültüründen motifler kullandık. Deriden uçan bir halı tasarlayarak, halıya motifler işledik. Masalsı bir tasarım ortaya çıktı” dedi.

Atölye çalışmasında ayrıca, İEÜ İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Hande Atmaca, StefanoPugliese, Cengiz Ultav, ve Çağdaş Cantürk tarafından yürütülen Mobilya Tasarımı dersi kapsamında öğrencilerin projeleri de Floransa’da sergilendi. Yarışmada İEÜ İç mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri Aslıhan Doymaz, Ceren Arlı, Efe Çukur, Hazal Erdoğan, Melisa Çakıroğlu, Özge Süzen ve Selin Özkan’ın projeleri de ilk elemeyi geçerek sergide yer aldı.
Kaynak: İHA