İş Güvenliği Uzmanları KOBİTEM'den Eğitim Aldı

Çeşitli illerden gelen, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İş Güvenliği uzmanlarına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nde (KOBİTEM) yangın eğitimi verildi. Eğitimde, yanma ve yangın teorisi, yangın yerindeki tehlikeler gibi konularında teorik ve uygulamalı bilgiler sunuldu.

İş Güvenliği Uzmanları KOBİTEM'den Eğitim Aldı
Eğitimlere 120 iş güvenliği uzmanı kursiyer olarak katıldı.

60’ar kişilik iki grup halinde üç günde gerçekleşen eğitimler, önümüzdeki günlerde 60 kişilik grubun da eğitim almasıyla tamamlanmış olacak. Son grubun eğitim almasından sonra toplamda 180 uzmana eğitim verilmiş olacak. Yangın söndürme eğitimi alan İş Güvenliği uzmanları, aktif yangınla mücadeleyi ve kurtarma tekniklerini uygulama yaparak öğreniyor.

Yangın ve kurtarma konularındaki eğitimler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşti. Uygulamalı eğitimlerde kişisel koruyucu donanım bilgisi, kazazedeye erişim, kurtarma ve taşıma, taşınabilir söndürücüler, yangın hortum dolapları gibi birçok konuda bilgiler verildi.

Eğitimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Ortak İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Koordinatörü Özkan Avcı ve Sivil Savunma Koordinatörü Asaf Kaygusuz da hazır bulundu.

Kocaeli İtfaiyesinin başarılı çalışmalarının yanı sıra eğitim konusunda da ileri seviyede olduğunu söyleyen M.E.B. İSG Koordinatörü Özkan Avcı, eğitimlerden çok memnun kaldıklarını belirtti.

Ülke genelinde tüm okulların iş güvenliği koordinasyonunu sağlamakla görevli personelin eğitime ihtiyaç duyduğunu kaydeden Avcı, bu eğitimleri gerçekleştirmek için de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesini tercih ettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA