İdil İlçesinin TEOG Gururu

Şırnak’ın İdil ilçesi Yeşilce köyünde Halat Öz, TEOG ikinci dönem ortak sınavlarında soruların tamamını doğru cevaplayarak ilçenin gurur kaynağı oldu Yeşilce Ortaokulu öğrencisi Öz: 'Okulun dışındaki zamanlarda ev işlerinde anneme yardımcı oluyorum, hayvanlarımıza çobanlık yapıyorum'.

EKREM PAYAN- Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Yeşilce köyünde yaşayan Halat Öz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem ortak sınavlarında soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Suriye sınırındaki 60 haneli Yeşilce köyünde inşaat işçisi 9 çocuklu bir babanın en küçük kızı olan Halat Öz, TEOG ikinci dönem ortak sınavlarında tüm soruları doğru yanıtlayarak ailesine ve öğretmenlerine büyük mutluluk yaşattı.

Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi. Okulda öğrendiklerini evde tekrarladığını belirten Öz, şunları kaydetti:

'TEOG'da Türkiye şampiyonları arasına girdiğim için çok mutluyum. İlk sınavda 112 net yapmıştım. Daha iyisini yapabilirim düşüncesiyle ikinci sınava çok çalıştım, bunun sonucunda da başardım. Köyde fazla yapacak bir şey yok. Okulun dışındaki zamanlarda ev işlerinde anneme yardımcı oluyorum, hayvanlarımıza çobanlık yapıyorum. Büyüyünce doktor olmak istiyorum. '

Anne Feyrunisa Öz de kızının birinci olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kızının başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Öğretmenlerinin kızına çok büyük destek verdiğini anlatan Öz, 'Kızımın başarılı olacağından emindiler. Kızımın doktor olup köyüne hizmet etmesini istiyorum.' dedi.

- 'Her türlü övgüyü hak ediyor'

Öğretmen Acibe Selya Yatkın da öğrencisiyle gurur duyduklarını belirterek, 'Halat tüm zorluklara rağmen 120 sorunun tamamını doğru cevapladı. Hem okuyan hem de ailesinin işlerine katkıda bulunan bir öğrenci her türlü övgüyü hak ediyor.' ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şirin Aslan ise PKK terör örgütünün saldırıları dolayısıyla yaşanan büyük sıkıntılara rağmen geçen yıl TEOG ikinci dönem sınavında bir öğrencisinin Türkiye birincileri arasında yer aldığını anımsattı. Aslan şöyle konuştu:

'Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde huzurun sağlanmasıyla bu yıl aynı sınavda 3 öğrencimiz tüm soruları doğru yanıtladı. Bunların ikisinin okulları terör saldırılarında büyük zararlar gördü. Cumhuriyet Ortaokulu onarılarak hizmete açıldı, Bener Cordan Ortaokulu ise yıkıldı ve yerine yenisi yapılacak.'

Köyde oturan Halat Öz'ün başarısından gurur duyduklarını vurgulayan Aslan, 'Bu da Milli Eğitim Bakanlığının eğitimde fırsat eşitliğini sağladığının en güzel kanıtıdır. Köyden bir şampiyonumuzun çıkması bizi çok sevindirdi. Devletimizin sağladığı destekleme kursları ve kaynaklarının çok büyük etkisi var.' diye konuştu.

- Şırnak'ta 18 öğrenci tüm sorulara doğru yanıt verdi

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, geçen yıl terörün bütün engellemelerine rağmen telafi eğitiminin mükafatını TEOG'da gördüklerini söyledi.

PKK'lı teröristlerin il merkezi ile İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde eğitim yuvalarını da hedef aldığını dile getiren Yılmaz, 'Teröristlerin eğitim yuvalarını hedef alması, çocuklarımızın hem psikolojilerini etkiliyor hem de derslerinden geri kalmasına neden oluyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ve valiliğimizin büyük destekleriyle çocukların başka okullarda misafir öğrenci olarak eğitimlerini sürdürmesini sağladık.' diye konuştu.

Öğrencilere eğitimin yanı sıra psikososyal destek de sunulduğunu anımsatan Yılmaz, bu çabaların başarıyı getirdiği söyledi.
Kaynak: AA