İbrahim Balaban'ın Resim Sergisi Büyük İlgi Gördü

Süleymanpaşa Belediyesinin Usta Şair Nazım Hikmet’in 54’üncü ölüm yıldönümünde düzenlediği “Nazım’la Yaşayanlar” anma etkinliği kapsamında, Nazım Hikmet’le uzun yıllar cezaevinde dostluk etmiş olan ve Türkiye’nin en iyi ressamlarından biri olan İbrahim Balaban’ın Özel Koleksiyon Resim Sergisi açıldı.

İbrahim Balaban'ın Resim Sergisi Büyük İlgi Gördü
“Bu sergiyi sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz”

Serginin açılışında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Tekirdağ’da bir ilki yaşıyoruz. Büyükusta Nazım’ın yol arkadaşı İbrahim Balaban’ın sergisini Süleymanpaşa’ya getirmenin gururunu taşıyoruz. Bursa Cezaevi’nde hiç kimsenin konuşmadığı, herkesin yanına gitmekten bile korktuğu Nazım Hikmet’le 16 yaşında tanışıp uzun yıllar arkadaşlık eden İbrahim Balaban’ın anlattıkları, Orhan Karaveli’nin Nazım’la yaşadığı Moskova anıları ve Hıfzı Topuz’un Paris maceraları ömrüm boyunca hafızamdan silinmeyecek. Balaban gibi bir değeri burada ağırlamaktan ve resimlerini sizlerle buluşturmaktan tarifsiz bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.



Sergiye ilgi büyük oldu

Açılışta Ressam İbrahim Balaban ve Gazeteci Yazar Orhan Karaveli de söz alarak Süleymanpaşa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bu serginin Tekirdağ’da açılmasından ötürü Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı tebrik etti.

Başkan Eşkinat, sergiyi Balaban ve Karaveli ile birlikte gezerek her resimle ilgili tek tek bilgi aldı.

Süleymanpaşa Belediyesi Tarihi Hizmet Binası’nda gerçekleşen serginin açılışına, Ressam İbrahim Balaban ve ‘Tanıdığım Nazım’ kitabının yazarı Gazeteci Yazar Orhan Karaveli’nin yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA