Hayırsever İşadamı Doğduğu Yeri Unutmadı

Diyarbakırlı işadamı Mevlüt Adıgüzel, Çüngüş’e 12 derslikli okul ve 96 kişilik öğrenci yurdu inşa edecek.

Hayırsever İşadamı Doğduğu Yeri Unutmadı
Hayırsever işadamı doğduğu toprakları unutmadı. Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde dünyaya gelen hayırsever işadamı Mevlüt Adıgüzel, okul yıllarında sıkıntı yaşadığı ilçede öğrencilerin sıkıntı rahat bir şekilde okumaları için 12 derslikli okul ile 96 kişilik öğrenci yurdu inşa edecek. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olması beklenen olan projeye ilişkin Diyarbakır Valiliği’nde protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Tören öncesi Vali Hüseyin Aksoy makamında işadamı Adıgüzel ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından Vali Aksoy ve Adıgüzel birlikte imza töreni için kameraların karşına geçti.

“Hayırseverlerimizin artması katkı sağlayacaktır”

İmzaların atılmasının ardından açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, “Bugün Çüngüş ilçemizde 12 derslikli bir Anadolu Lisesi yapmak için hayırsever işadamımızla bir protokol imzaladık. Okulun yanı sıra aynı zamanda öğrencilerin kala bileceği 96 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu yapma da bu protokol kapsamı içerisinde imza altına aldığımız hususlardan birisi. Eğitim bizim üzerinde durmamız gereken en önemli konuların başında geliyor ve eğitimdeki bir eksikliğimiz önümüzdeki yıllarda maliyetleri çok yüksek olarak karşımıza çıkabilecek. Bu anlamda eğitimdeki eksiklerin giderilmesi bakımından Milli Eğitim Bakanlığımızın ayırdığı ödeneklerle önemli yatırımlar ve okullar gerçekleştiriyoruz. Ancak eğitimde hayırseverlerimizin katkısı da oldukça önemli. Onların yaptığı yatırımlarla eğitimde okul ihtiyacının giderilmesinde bizlere çok önemli katkı sunmaktadır. Bu anlamda kendisi aslen Çüngüşlü olan hayırseverimiz Mevlüt Adıgüzel, bize bir okul yapmayı ve okulla birlikte bir yurt yapmayı taahhüt etti. Bugün de bu protokolü burada gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Kendisi daha önce bir meslek Yüksekokulu inşa edip Dicle Üniversitesi’ne bağışlayan bir hayırseverimiz. Bu Diyarbakır’a yapacağı ikinci okul ve yurt binası olacak. Özellikle kendi doğduğu Çüngüş’ü, Diyarbakır’ı unutmadan burada gelip eğitime katkı sunma adına birikimlerini bölgesine, ilçesine taşıyan hayırseverimiz Mevlüt Adıgüzel’e çok teşekkür ediyorum. Onun şahsında ailesine teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimizin sayısının artması eğitimdeki ihtiyaçlarımızın biran önce giderilmesi bakımından bizlere çok önemli katkı sağlayacaktır” dedi.



“İmkanlarımız var, kullanmak istiyoruz”

Ardından konuşan işadamı Mevlüt Adıgüzel ise, “Ben Çüngüş ilçesinde doğdum ve 18 yaşıma kadar orada okudum. Oranın suyunu içtim, havasını soludum. Şimdide Allah’a şükür elimizde bir takım imkanlarımız var, bunları kullanmak istiyorum. Valiliğin destekleriyle okul ve kız talebe yurdu yapacağız. Neden kız talebe yurdu? Köyden adam çocuğunu gönderecek. Onu orada besleyecek, ona bakacak imkanları yok. Bunlar ancak devletin katkılarıyla orada yatılı olursa orada kalabilecek. Allah kısmet ederse bitiririz. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA