Gençler İftar Sofralarında Buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Ramazan ayında gençler için farklı illerde ’Ruh-u Ramazan’ adı altında söyleşi ve iftar programları düzenleyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü; Konya, Gaziantep ve Samsun’da gençler için söyleşi ve iftar programları düzenleyecek. Gençlerin karşılıklı anlayış, milli ve manevi değerleri tanımasının amaçlandığı programların moderatörlüğünü Cansu Canan Özgen yapacak. İftardan önce düzenlenecek söyleşi programlarında Ömer Tuğrul İnançer gençlerle bir araya gelecek ve Ahmet Akkuş da gençlere tasavvuf musikisinden örnekler sunacak. Program kapsamında ayrıca, Ramazan ayı içerisinde TRT’de yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na katılan hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim okunacak.

6 Haziran’da Konya’da düzenlenecek olan ilk iftar programına üniversitede öğretim gören gençler ve sporcularla birlikte denetimli serbestlik kapsamında olan, Sevgi evlerinde kalan, madde bağımlılığı kapsamında rehabilitasyona tabi tutulmuş gençler de katılacak. 400 kişinin katılımıyla gerçekleşecek olan programda mülteci gençler de yer alacak .

Ramazan ayı boyunca üç ayrı şehirde devam edecek olan iftar programları, Konya’dan sonra 19 Haziran’da Gaziantep, 23 Haziran’da Samsun’da yapılacak.
Kaynak: İHA