Gelenekler, Darıca'da Yaşatılıyor

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen ve Anadolu geleneklerinin yaşatıldığı mahalle iftarları Kazım Karabekir Mahallesi’nde devam etti.

Gelenekler, Darıca'da Yaşatılıyor
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kazım Karabekir Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara elleriyle ikramlarda bulunan Başkan Karabacak, programa katılanlara teşekkür etti. Çok sayıda vatandaşın birlikte orucunu açtığı programda Darıca Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri mini konser ve semazen gösterileriyle geceyi renklendirdiler.

Birlikte yapılan iftar ve duaların ardından mahalle halkına seslenen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Bu tür etkinlikler sayesinde insanlar arasında birlik ve beraberlik duyguları artıyor. Komşuluk ilişkileri gelişiyor. Bizler bu bereketli sofralarda iftarımızı açarken, imkanları olmayanlar için de dualarımızı eksik etmemeliyiz. Komşu ülkelerimiz Suriye ve Irak olmak üzere, Mısır, Filistin, Myanmar gibi Müslüman ülkelerde büyük zorluklar altında yaşama mücadelesi veren Müslüman din kardeşlerimizde unutmamalıyız” dedi.

Başkan Karabacak daha sonra Hacı Ayşe Gümüşlüağa Cami cemaatine teravih namazı çıkışı İkram Çeşmesi’nden Osmanlı Şerbeti ikram etti.
Kaynak: İHA