Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Açıklaması
Şahin, mesajında, çevre bilincini arttırmak ve sürdürülebilir bir bilinç oluşturmak için çevre kirliliğine karşı bir bütün olarak hareket ettiklerini ve bu bilinci şehrimizden başlayarak tüm ülkeye yaymak istediklerini belirtti.

Sanayileşmeyle birlikte gelen yoğun nüfus artışı ve doğal kaynakların yanlış kullanımı sonucu ortaya çıkan su, hava ve toprak kirleticilerini kaynağından yok etmek ve en az düzeye indirmek istediklerine dikkati çeken Şahin, "Hem günümüzde oluşan hem de gelecekte oluşabilecek çevre kirliliğini önlemek, gelecek nesillerimize yaşanabilir bir çevre bırakmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak çevreci çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Atık oluşumunu önlemek, oluşan atık miktarını azaltmak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek için gelişen teknolojileri takip ediyoruz. Sahalarımızı bu modern teknolojilere göre işletiyoruz. Son teknolojiyle kurulan arıtma tesislerimizde atık suları arıtıyor, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya özen göstererek doğal kaynaklarımızı idareli kullanmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinin şehrin hava kalitesini iyileştirmek için hava kirliliği haritaları ile gürültü sorunlarına çözüm bulmak amacıyla stratejik gürültü haritalarını oluşturduğunu aktaran Şahin, yeşil alanlarında günden güne artığını kaydetti.

Çevre bilincini çocuklara küçük yaşta aşılamak için 2017 yılında 70 bin öğrenciye eğitimler verildiğini bildiren Şahin, “Çevre bilinciyle hareket ederek doğayı azami şekilde korumaya gayret ediyoruz. Hizmet sınırlarımızın genişlemesiyle sadece il merkezinde değil, ilçe ve mahallerimizde de yeni projeler geliştirerek geleceğe yatırım yapmaya devam ediyoruz. ‘Çevre bize miras değil emanettir’ felsefesiyle gelecek nesillere sağlıklı yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Havası, suyu, toprağı temiz bir Gaziantep için tüm halkımızı doğaya ve çevreye saygılı ve duyarlı olmaya davet ediyor, 5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA